• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Autoruit polijsten bij krassen

Meerdere krassen op je voorruit zorgen al snel voor minder zicht. In combinatie met een laagstaande zon kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Je autoruit polijsten kan een oplossing zijn. Maar hier zitten wel een aantal voorwaardes aan.

Net zoals je koplampen, kun je ook je autoruit laten polijsten. Het verwijdert oppervlakkige krasjes en zorgt voor een helder zicht. Zo kun je weer veilig de weg op!

Krassen van autoruit verwijderen

Je voorruit polijsten is een goed idee wanneer er bijvoorbeeld krassen op ooghoogte zitten. Dit zorgt voor irritatie tijdens het rijden en slecht zicht. Als de kras te diep zit, kan de schade helaas niet gepolijst worden en moet de volledige ruit worden vervangen.

Je kunt dit zelf checken door met je nagel over de kras heen te gaan. Als je niks voelt kan je autoruit hoogstwaarschijnlijk gepolijst worden. Voel je de kras heel duidelijk zitten of blijf je erachter haken met je nagel, dan bestaat de kans dat de ruit vervangen moet worden.

Wij raden altijd aan om krassen op je autoruit te laten controleren door een specialist bij jou in de buurt voordat jezelf aan de slag gaat. Ga dus niet je autoruit polijsten met tandpasta. De kans is groot dat de kras gewoon blijft zitten of dat je het alleen maar erger maakt. Dat wil je natuurlijk niet riskeren. 

bars

Op zoek naar een specialist bij jou in de buurt?

vind een vestiging

Oorzaken krassen

Er zijn allerlei oorzaken hoe krassen op je voorruit kunnen ontstaan. Door vuil in je ruitenwisser, stormschade, vandalisme, een ongeluk of door je autoruit met de verkeerde materialen schoon te maken

Wist je dat we ook steenslag uit je voorruit polijsten?

Autoruit polijsten kosten

De kosten voor het polijsten van je autoruit is afhankelijk van het type auto en de mate van beschadiging. Maak hier een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging om een prijsindicatie op te vragen.