Vertrouwd, vakkundig en snel.

Klanttevredenheid landelijk 8,9

4 jaar Bovag garantie

Behoud van fabrieksgarantie

Winterbanden in Italië

Het prachtige Italiaanse berglandschap vraagt in de koudere maanden om winterbanden. Gladde wegen vergroten de kans op slippartijen en ongelukken, de bergweggetje in de wintersportgebieden al helemaal. Er zijn geen algemeen geldende regels voor het gebruik van winterbanden in Italië. Tussen 15 november en 15 april staat met verkeersborden aangegeven waar ze verplicht zijn. Een profieldiepte van 1,6 mm is verplicht voor winterbanden, wij raden echter een dieper profiel van minimaal 4 mm aan. Hierbij heeft u meer grip en dat is veiliger bij gladde omstandigheden.

Route naar Italië

Afhankelijk van je eindbestemming, zal u enkele andere landen aandoen tijdens uw autorit. Houd er rekening me dat in sommige landen andere regels gelden wat betreft sneeuwkettingen en winterbanden. Wij hebben voor u enkele landen op een rij gezet:

Maak snel een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt en zorg dat u winterproof naar Italië kunt!

Maak een afspraak icon

Winterbanden verboden

In de warmere maanden, tussen 16 mei en 14 oktober, mag je met de zogeheten Nordic Tyres niet op de Italiaanse wegen. Het zijn winterbanden die voor de Scandinavische markt zijn ontwikkeld. Het gaat om (M+S)- winterbanden met snelheidscodering Q (tot 160 km/h) en lagere snelheden. Het gaat hier dus niet om een algeheel verbod, maar om specifieke winterbanden. Wilt u informatie over zomerbanden of all-season banden? Onze autobandenexperts helpen je graag verder.