• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Ik ben van de details, dat komt goed uit’

De wereld van het schadeherstel is een echte mannenwereld. Maar schadeherstel is niet per definitie een mannenberoep. Daarom laten we graag vrouwen in de werkplaats aan het woord. Dit keer vertelt Chantal over haar werk bij ABS Autoherstel Haans in Tilburg.

Onze klanten zijn vaak heel blij dat we behalve de schade herstellen ook de auto van binnen en van buiten reinigen. Dat is service. Daarnaast leent een blinkende bolide zich het best voor de eindcontrole. Want pas als een auto helemaal schoon is, kunnen eindcontroleurs goed zien of de schade naar wens is hersteld. Chantal doet die eindcontroles.

Resultaatgericht

Zij zorgt ervoor dat alle auto’s de werkplaats spik en span verlaten. Samen met een collega controleert ze zo’n honderd auto’s per week. Dat begint in de lichtstraat. Daar controleert ze de wagens op onvolkomenheden in de lak. “Ik kijk of er nog stofdeeltjes of oneffenheden in de lak zitten en of er spuitnevel te zien is. Mocht dat zo zijn, dan kan ik dat meestal zelf wegwerken. Ik ben van de details, dat komt goed uit want ik moet heel kritisch zijn.” Behalve dat Chantal kritisch naar de werkzaamheden kijkt, controleert ze ook standaard de verlichting en zorgt dat de banden op spanning zijn.

“Het eindresultaat is het mooiste aan mijn werk. Vooral exclusieve auto’s zijn mooi om aan te werken. We hebben ook een Tesla-werkplaats en op die auto’s mag echt geen stofpuntje meer te zien zijn.” 

Pit en plezier

Auto’s zijn Chantal niet vreemd, ze heeft er altijd mee gewerkt: “Na de middelbare school ben ik begonnen bij een autopoetsbedrijf, ik maakte daar auto’s showroomklaar. Daarna ben ik bij Care schadeservice aan de slag gegaan, toen dat failliet ging kon ik hier beginnen. Ik hoorde destijds dat Bart en Robert Haans nog op zoek waren naar mensen, ik wist er nog wel een paar. Een paar oud-collega’s van Care werken nu ook hier.” 

Werken op een brug is een fijne afwisseling voor Chantal. “Het kan best wel pittig werk zijn, ik sta veel krom. Het is leuk om in een mannenwereld te werken, ik hou wel van een geintje af en toe. Het is toch anders dan werken met vrouwen onderling. De collega’s zijn dan ook een van de grootste pluspunten aan haar werk: “Als je veertig uur per week ergens doorbrengt, moet het wel leuk zijn. Ik vind het belangrijk om met plezier naar mijn werk te gaan.”