• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Total loss

Want afscheid nemen is al moeilijk genoeg

Als herstel niet meer mogelijk of wenselijk is, kunnen wij u toch nog helpen. De hele rompslomp kan door ons uit handen worden genomen.

Maak een afspraak
 • Altijd een vestiging in de buurt
 • Universeel en merk-erkend schadeherstel

Wie bepaalt of uw auto total loss is? En wat betekent dat nou eigenlijk precies? Wat moet u doen? ABS Autoherstel herstelt veel, maar total loss is einde verhaal. Natuurlijk laten we u er niet mee zitten. We kunnen u nog steeds helpen met de administratieve rompslomp. Hieronder leest u wat total loss precies inhoudt en wat ABS Autoherstel kan betekenen in een dergelijke situatie.

Economisch total loss

In veel schadesituaties is de auto nog wel te redden, maar worden de kosten van de reparaties hoger dan de waarde die de auto heeft. Er wordt dan gekeken naar de waarde die de auto had voor het ongeluk en de waarde die de auto heeft na het ongeluk; de restwaarde. De tweede wordt van de eerste afgetrokken en als de reparaties hoger uitvallen dan dat bedrag, dan is de auto economisch total loss.

Voorbeeld:
Waarde auto voor ongeluk:€ 5.000
Restwaarde auto (na ongeluk):€ 1.000
Max. reparatiebedrag dat verzekeraar uitkeert:€ 4.000 (5000 – 1000)
Reparaties vallen hoger uit dan € 4.000:Economisch Total loss
De opkoper koopt de auto voor € 1.000 en de verzekeraar keert € 4.000 uit. 

Technisch total loss

Bij een technische total loss is de schade te groot om nog te herstellen. Het oplappen van de auto zou onverantwoord zijn. Denk aan een chassis dat te veel beschadigd is, of brand- of waterschade. Verzekeringstechnisch wordt de waarde van de auto bepaald op de dagwaarde van voor het ongeluk. De dagwaarde is meestal veel minder dan de vervangingswaarde. Als u een aanvullende cascoverzekering heeft aangesloten, komt u in aanmerking voor vervangingswaarde of nieuwwaarde. Of een auto total loss is, economisch of technisch, wordt bepaald door een expert, vaak in overleg met de verzekeringsmaatschappij.

Wat kan ABS Autoherstel betekenen

Als herstel niet meer mogelijk of wenselijk is, kunnen wij u toch nog helpen. De hele rompslomp kan door ons uit handen worden genomen. Wij zetten de keuring in gang die bepaalt of de auto total loss is, daarnaast kunnen we ook de administratie rondom het proces afhandelen. Wij helpen u graag waar nodig. Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt voor persoonlijk advies. Vind een vestiging

 • Een auto is nu eerder total loss dan 15 jaar geleden, dit is de reden.

Complex, Schadeherstel

Klanten vertellen

Bekijk alle ervaringen
 • 8.0
  Anoniem Geholpen op 19 March 2023
 • 8.0

  De eerste keer dat ik met de auto kwam, stond ik vrij lang bij de receptie te wachten tot iemand hielp. Er zat wel iemand achter een computer maar die gaf niet aan dat hij iets aan het zoeken was. Dat geeft geen welkom gevoel. Dus zorg dat mensen helder communiceren en verwachtingen goed afstemmen.

  Anoniem Geholpen op 19 March 2023
 • 10.0

  Uiteindelijk kon de auto eerder gedrapeerd worden dan aanvankelijk afgesproken. Duidelijk communicatie en vriendelijk personeel.

  J. Scheltens Geholpen op 18 March 2023
 • 8.0

  Goede en snelle hulp, schade goed en netjes verholpen.. Service opentop

  Boon-Daniels M.B.H.E. Geholpen op 18 March 2023
 • 8.0
  H. Berenpas Geholpen op 18 March 2023
ABS staat voor je klaar om jouw schade te herstellen

Wij staan 24/7 voor u klaar

We werken nauw samen met deze specialisten om u de beste service te kunnen bieden. Zo zorgen we samen dat we, ondanks de nieuwste technologische ontwikkelingen en de merk-specifieke uitzonderingen, voor het beste herstel kunnen zorgen.