• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Total loss

Want afscheid nemen is al moeilijk genoeg

Als herstel niet meer mogelijk of wenselijk is, kunnen wij u toch nog helpen. De hele rompslomp kan door ons uit handen worden genomen.

Maak een afspraak
 • Altijd een vestiging in de buurt
 • Universeel en merk-erkend schadeherstel

Wie bepaalt of uw auto total loss is? En wat betekent dat nou eigenlijk precies? Wat moet u doen? ABS Autoherstel herstelt veel, maar total loss is einde verhaal. Natuurlijk laten we u er niet mee zitten. We kunnen u nog steeds helpen met de administratieve rompslomp. Hieronder leest u wat total loss precies inhoudt en wat ABS Autoherstel kan betekenen in een dergelijke situatie.

Economisch total loss

In veel schadesituaties is de auto nog wel te redden, maar worden de kosten van de reparaties hoger dan de waarde die de auto heeft. Er wordt dan gekeken naar de waarde die de auto had voor het ongeluk en de waarde die de auto heeft na het ongeluk; de restwaarde. De tweede wordt van de eerste afgetrokken en als de reparaties hoger uitvallen dan dat bedrag, dan is de auto economisch total loss.

Voorbeeld:
Waarde auto voor ongeluk:€ 5.000
Restwaarde auto (na ongeluk):€ 1.000
Max. reparatiebedrag dat verzekeraar uitkeert:€ 4.000 (5000 – 1000)
Reparaties vallen hoger uit dan € 4.000:Economisch Total loss
De opkoper koopt de auto voor € 1.000 en de verzekeraar keert € 4.000 uit. 

Technisch total loss

Bij een technische total loss is de schade te groot om nog te herstellen. Het oplappen van de auto zou onverantwoord zijn. Denk aan een chassis dat te veel beschadigd is, of brand- of waterschade. Verzekeringstechnisch wordt de waarde van de auto bepaald op de dagwaarde van voor het ongeluk. De dagwaarde is meestal veel minder dan de vervangingswaarde. Als u een aanvullende cascoverzekering heeft aangesloten, komt u in aanmerking voor vervangingswaarde of nieuwwaarde. Of een auto total loss is, economisch of technisch, wordt bepaald door een expert, vaak in overleg met de verzekeringsmaatschappij.

Wat kan ABS Autoherstel betekenen

Als herstel niet meer mogelijk of wenselijk is, kunnen wij u toch nog helpen. De hele rompslomp kan door ons uit handen worden genomen. Wij zetten de keuring in gang die bepaalt of de auto total loss is, daarnaast kunnen we ook de administratie rondom het proces afhandelen. Wij helpen u graag waar nodig. Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt voor persoonlijk advies. Vind een vestiging

 • Een auto is nu eerder total loss dan 15 jaar geleden, dit is de reden.

Complex, Schadeherstel

Klanten vertellen

Bekijk alle ervaringen
 • 9.0

  Puik herstelde schade. Het is dat ik nog de “ervoor” foto’s heb… Niets meer van te zien.

  Anoniem Geholpen op 05 December 2022
 • 10.0

  Mijn herstel zaak voor auto schade

  Y.J.P.M. Seveke Geholpen op 05 December 2022
 • 9.0
  P.A. Heerschap Geholpen op 05 December 2022
 • 9.0

  jammer dat je maar 1 ding kan aankruisen. Voor mij is het totaalplaatje. van ontvangst, informatie schade herstel en de aflevering en de service daarnaast. Helaas had ik schade, maar is gfeweldig hoe het opgelost werd.

  R Valkenborg Geholpen op 05 December 2022
 • 10.0

  Een echt Westlands bedrijf. Prettige mensen en vakwerk!

  JM van Holstein Geholpen op 05 December 2022
ABS staat voor je klaar om jouw schade te herstellen

Wij staan 24/7 voor u klaar

We werken nauw samen met deze specialisten om u de beste service te kunnen bieden. Zo zorgen we samen dat we, ondanks de nieuwste technologische ontwikkelingen en de merk-specifieke uitzonderingen, voor het beste herstel kunnen zorgen.