• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Sterretje in voorruit: En nu?

Een steentje op de weg kan al genoeg zijn om een sterretje in je voorruit te veroorzaken. Wat moet je doen als je een sterretje in je voorruit hebt? En hoe lang kun je nog doorrijden?

Doorrijden met een sterretje in je voorruit

Met een klein sterretje in je voorruit hoef je niet meteen te stoppen met rijden. Je kunt er tijdelijk mee doorrijden. Doe dit echter niet te lang. Een sterretje is een zwakke plek in je autoruit die, zeker bij grote temperatuurwisselingen, kan uitgroeien tot een barst of scheur. In dat geval is de schade veel groter en moet de hele voorruit vervangen worden.

Hoe langer je met een sterretje in je voorruit rondrijdt, hoe groter de kans dat vuil zich ophoopt in de kleine barstjes. Dan is het ook niet meer goed te repareren. Het is dus belangrijk om het sterretje zo snel mogelijk te laten repareren.

Repareren van een sterretje in je voorruit

Laat een sterretje in je autoruit altijd zo snel mogelijk repareren. Bij ABS Autoherstel gebruiken we voor sterretjes kleiner dan een 2 euromunt een speciale hars waarmee we het sterretje opvullen. Daarna vlakken we het af en heb je snel een mooi resultaat. De reparatie is klaar terwijl je bij ons in de wachtruimte van een kop koffie geniet.

Kosten van het repareren van een sterretje in je voorruit

In veel gevallen vergoedt je autoverzekering de kosten van het repareren van een sterretje in je voorruit. Meer informatie hierover vind je in je polis. Bij ABS Autoherstel zoeken we dit ook graag voor je uit.

Vergoedt je verzekering de schade niet? Dan is de autoruitschade vaak tegen lage kosten te verhelpen. Dat komt omdat een sterretje vaak eenvoudig te repareren is. Zodra we meer informatie over de ruitschade hebben, overhandigen we je graag een overzichtelijke en vrijblijvende prijsopgave.

Tips om een sterretje in je voorruit te voorkomen:

  • Houd voldoende afstand tot je voorligger.
  • Rijd niet te hard over onverharde wegen.
  • Gebruik steenslagbescherming op je voorruit.