Vertrouwd, vakkundig en snel.

Klanttevredenheid landelijk 8,9

4 jaar Bovag garantie

Behoud van fabrieksgarantie

Winterbanden Duitsland

Als u naar Duitsland gaat dan moet u rekening houden met de verkeersregels die daar gelden. Of u nu in het grensgebied woont en even boodschappen gaat doen, een trip naar Berlijn maakt of op vakantie gaat, winterbanden of all-season banden zijn verplicht in de koudere maanden.

Een verplichting betekent dat u een boete te wachten staat als u zich niet aan deze wet houdt. Uiteraard zou dat niet de motivatie moeten zijn om winterbanden op de auto te laten zetten. De veiligheid van uzelf, uw medereizigers en niet in de laatste plaats andere verkeersdeelnemers is in de koude maanden beter gewaarborgd met winterbanden. Ook verzekeraars eisen dit van hun klanten.

ABS Autoherstel zorgt voor de juiste winterband of all-season band voor uw auto. Onze experts weten wat er nodig is om veilig op weg te gaan.

Maak een afspraak icon

Wanneer zijn winterbanden verplicht?

Er is geen bepaling welke periode officieel aangemerkt wordt als winterbandenperiode. De Duitse wet schrijft voor dat iedere auto in ieder geval winterbanden of all-season banden moet hebben als er sprake is van gladheid, door ijs, rijp, ijzel of sneeuw. Neem geen risico en zorg dat u vanaf het najaar tot het begin van het voorjaar goed beslagen ten ijs gaat. Zorg ook dat u niet harder rijdt dan wat als maximum staat aangegeven op de band. Alle verplichtingen gelden ook voor campers en motoren.

Maak je auto winterklaar voor ons buurland

In Duitsland is er meer nodig dan alleen de winterbanden. U moet ook voorzien zijn van een heuse winteruitrusting voor de auto, dat wil zeggen dat er in de koude maanden altijd antivries in de ruitenwisservloeistof moet zitten en u sneeuwkettingen bij u moet hebben. In niet alle gebieden zijn de sneeuwkettingen verplicht, de verkeersborden geven aan wanneer u ze moet gebruiken. De maximumsnelheid met sneeuwkettingen is 50 km/u, dit is vaak geen punt, want op de smalle bergweggetjes waar de sneeuwkettingen verplicht zijn wilt u toch geen flinke vaart maken.

Voor al uw vragen kunt u bij een van de vele vestigingen van ABS Autoherstel terecht. Wij wensen u alvast een prettige reis naar of door Duitsland!

En heeft u een andere reisbestemming; wij hebben ook winterse adviezen voor: