Vertrouwd, vakkundig en snel.

Klanttevredenheid landelijk 8,9

4 jaar Bovag garantie

Behoud van fabrieksgarantie

Winterbanden Frankrijk

Frankrijk is een mooie bestemming voor een wintersportvakantie. Houd wel rekening met de verkeerswetten, zoals die voor winterbanden. In Frankrijk zijn deze niet standaard verplicht, maar ze worden wel geadviseerd, zowel door ons als door de Franse overheid. Bij lagere temperaturen is de kans op sneeuw en ijzel aanwezig, hetgeen gladheid veroorzaakt. Winterbanden helpen je grip op de weg te houden en verminderen de kans op ongelukken.

 

Winterbanden verplicht?

Er zijn wegen in Frankrijk waar winterbanden wel verplicht zijn in de koudere seizoenen. Dit staat altijd met een verkeersbord aangegeven. Nu liggen deze wegen juist vaak in wintersportgebieden. Dus als u net een mooi huisje of appartement heeft geboekt, de ski’s, het snowboard of de wandelschoenen van zolder heeft gehaald, vergeet dan niet om ook even een afspraak te maken met een vestiging bij u in de buurt.

Bij ABS Autoherstel weten we wat de juiste winterband of all-seasonband is voor uw auto.

 

Maak een afspraak icon

Lokale wet- en regelgeving

frankrijk.jpg

Voor winterbanden en andere voorzorgsmaatregelen geldt in Frankrijk andere wet- en regelgeving dan bij ons. Zo moeten de winterbanden voorzien zijn van een M+S aanduiding en de minimum profieldiepte is 3,5 mm. Sneeuwkettingen zijn op bepaalde wegen verplicht, gelukkig staat ook dit duidelijk aangegeven met een verkeersbord. Het verkeersbord is blauw van kleur en voorzien van een afbeelding van een autoband met een sneeuwketting. Als bij dit verkeersbord de tekst ‘pneus à neige admis’ staat, kunt u ook winterbanden gebruiken in plaats van sneeuwkettingen.

Bonne vacance

Een goed, koude vakantie in Frankrijk begint met winterbanden. Het is niet verkeerd om uw auto ook even na te kijken op ruitschade. Met pech langs de weg is nooit leuk, maar al helemaal niet op vakantie. (En al helemaal niet met blauwe tenen.) Als alles in orde is en u kunt veilig op weg, dan rest ons niets anders dan u een hele goede vakantie te wensen: “Bonne vacance!”

Wilt u ook informatie over andere populaire wintersportbestemmingen? U vindt het hier: