Vertrouwd, vakkundig en snel.

Klanttevredenheid landelijk 8,9

4 jaar Bovag garantie

Behoud van fabrieksgarantie

Winterbanden in Oostenrijk

De Oostenrijkse bergen zijn prachtig voor een vakantie. Als u in de koudere maanden gaat, vergeet dan niet dat winterbanden verplicht zijn in Oostenrijk. Tussen 1 november en 15 april moet u daar met winterbanden op de weg. In de bergen geldt het hele jaar een verplichting op bepaalde wegen. Dit is dan wel duidelijk aangegeven met een verkeersbord. Op zich is dit niet vreemd, door de hoogte van de bergen kan er ook in de zomermaanden sprake zijn van sneeuw en ijs en dus van gladheid.

ABS Autoherstel heeft ruime ervaring met grote en kleine reparaties van auto’s. Het controleren en vervangen van banden behoort ook tot onze specialismen. Onze experts weten precies wat uw auto nodig heeft, zo heeft u altijd de goede winterbanden voor Oostenrijk of een andere vakantiebestemming. We hebben meer dan 70 vestigingen, verspreid door het land, er is er dus ook altijd een bij u de buurt.

Maak een afspraak icon

Verplichte winterbanden in andere landen

Een autorit naar Oostenrijk brengt je waarschijnlijk ook door Duitsland. In Duitsland zijn de regels voor sneeuwkettingen en winterbanden weer net wat anders dan in Oostenrijk of in Nederland. Zorg dat je goed geïnformeerd op reis gaat.

Wij hebben de winterbandenregels voor de populairste wintersportlanden op een rij gezet, zo kunt u altijd veilig op weg:

Sterretjes

Dat je winterbanden nodig hebt als je naar Oostenrijk gaat voor een ski- of snowboardvakantie, is iets waar veel mensen wel aan denken. Helemaal prima natuurlijk! We willen u echter ook even attenderen op het controleren van uw ruiten. Een barstje of sterretje kan met die lage temperaturen toch een vervelende en zelfs gevaarlijk situatie opleveren. Onze ruitschade-experts helpen u graag veilig op weg.