Vertrouwd, vakkundig en snel.

Klanttevredenheid landelijk 8,9

4 jaar Bovag garantie

Behoud van fabrieksgarantie

Winterbanden Zwitserland

Wanneer u een wintersportvakantie heeft gepland naar de Zwitserse Alpen is het goed om na de gaan wat de regels zijn rondom winterbanden in Zwitserland. Wij hebben dat al even voor u gedaan en we kunnen u vertellen dat ze niet verplicht zijn. Uiteraard is het raadzaam om wel met all-season banden of winterbanden op reis te gaan, in eerste plaats voor uw veiligheid, die van uw passagiers en van mede-weggebruikers. In de tweede plaats omdat er in Zwitserland wel een boete staat op het hinderen van het verkeer door het ontbreken van de juiste banden voor de weersomstandigheden.

Bij ABS Autoherstel weten we wat de juiste winterband of all-seasonband is voor uw auto.

 

Maak een afspraak icon

Verplichte winterbanden in andere landen

Als je naar Zwitserland reist met de auto, zal u door Duitsland of Frankrijk rijden. Deze landen hebben hun eigen regels wat betreft winterbanden en andere koude maatregelen. Voor sneeuwkettingen gelden er wel verplichtingen in Zwitserland. Bij slecht weer moeten deze soms bevestigd worden. Waar nodig wordt dit aangegeven met een verkeersbord. Houdt u in de gaten dat u met sneeuwkettingen in Zwitserland nooit harder dan 50 km/h mag rijden?

Tunnelvisie

In bergachtige gebieden treft u veel tunnels. We adviseerde eerder al winterbanden als u naar Zwitserland gaat, maar zorg ook dat u uw verlichting goed op orde heeft. Overdag moet u met dimlicht of dagrijlicht te rijden, in tunnels is dimlicht verplicht. Wij adviseren vakantiegangers ook altijd even goed hun ruiten te controleren. Pech op vakantie is dubbel pech en een kleine sterretje kan voor vervelende situaties zorgen als de ruit wordt blootgesteld aan lage temperaturen.

Wilt u meer informatie over sneeuwkettingen of winterbanden in Zwitserland? Wilt u graag uw ruitschade laten repareren of heeft u andere vragen? Neem contact op met een van onze vestigingen, wij helpen u graag!

En voor informatie over andere populaire wintersportlanden, kunt u eens kijken op een van onderstaande pagina’s. Een goede reis!