• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

2 eigenaren 1 vestiging: ABS Autoherstel Kort in Zierikzee

2022 begon goed voor Erik Jan Kort en Dick van Zandwijk. Vanaf 1 januari is Dick mede-eigenaar geworden van Kort Autoschade, daarmee sluit een nieuwe vestiging zich aan bij de ABS-keten. De heren hebben hetzelfde doel: persoonlijke service leveren waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Ze kennen elkaar al bijna 25 jaar. Voordat Dick in het autoschadeherstel zat, werkte hij bij AkzoNobel. In die hoedanigheid kwam hij al bij Erik Jan over de vloer. Toen Dick in 2007 ABS Autoherstel Zierikzee aan de Industrieweg in Zierikzee overnam werden ze zelfs goede collega’s. “Eigenlijk was de samenwerking er toen al, wel op een ander vlak dan nu,” zegt Dick.

Eigen expertise

Erik Jan had nu wel oren naar intensievere samenwerking: “Als ondernemer ben je vaak op jezelf aangewezen, en heb je weinig ruggespraak. Nu kan ik discussies voeren en overleggen met een compagnon. En het is mooi dat zaken als facturatie en administratie nu centraal geregeld zijn.” Dick vult aan: “Tevens combineren we nu elkaars expertise en de competenties van onze medewerkers. Door de expertise en het opleidingsniveau van onze medewerkers zijn we nog slagkrachtiger in veiligheidskritische reparaties dan voorheen.”

Beide vestigingen blijven naast elkaar bestaan in het Zierikzeese, wel zullen bepaalde reparaties over de vestigingen worden gespreid. Iedere vestiging heeft zijn eigen expertise op het gebied van een complexe schade. Dick: “Naast de extra vierkante meters maken we ook meer gebruik van de certificeringen van het bedrijf en medewerkers, om bepaalde schades te mogen en kunnen repareren.”

Veiligheid, goede kwaliteit en service

Samen pak je gemakkelijker dingen aan dan alleen. Erik Jan: “Zo hebben we nu allebei wat meer tijd voor acquisitie. We kunnen misschien eens wat verder gaan kijken dan de grenzen van onze regio.”

“Maar ook onze bestaande klanten verliezen we niet uit het oog. We hebben er jaren over gedaan om het vertrouwen bij onze klanten te winnen. We mogen best uitstralen dat het serviceniveau hoog blijft en de kwaliteit en veiligheid van de reparatie is geborgd.”

“We hebben samen hetzelfde doel: veiligheid, goede kwaliteit en service dat geeft continuïteit en levert loyale klanten op.”

In het borgen van de veiligheid, kwaliteit en service helpt het ook dat de reparaties nu efficient over de vestigingen verdeeld worden. Zo houden we op beide vestigingen de bezettingsgraad en efficiency goed in de gaten. Daarom kijken we ook goed naar de competenties en certificeringen van de medewerkers. We zetten de juiste persoon op de juiste reparatie.”

Nieuwe routines en minder stress

Erik Jan: “Voor medewerkers is het wel weer even wennen aan andere materialen, een nieuwe lakfabrikant en processen die anders ingericht worden. Routines moeten weer opnieuw opgebouwd worden.”

Aan de andere kant zijn er onder het personeel veel positieve reacties. “Mensen zijn blij dat het weer wat persoonlijker wordt, dat motiveert,” zegt Dick. “Op de vestiging aan de Industrieweg zijn ze blij dat ze er nieuwe collega’s bij hebben. Zeker in het opvangen van werk bij ziekte of afwezigheid geeft dit ruimte. Die stressfactor wordt wat kleiner.”

Verder behouden de vestigingen hun eigen identiteit.

Persoonlijk en direct

“In onze regio is het “ons kent ons” en wordt er werk aan de lokale ondernemers gegund. Liever blijven de klanten lokaal,” legt Dick uit. Dat merken de heren wel in de reacties op hun samenwerking. “Het is hier toch ‘ons kent ons’. De mensen vinden het prettig om twee bekende gezichten bij elkaar te zien, dat maakt het persoonlijker en directer.”

Voor klanten verandert er overigens niets in de dienstverlening die ze gewend zijn. Behalve één ding: als klanten bellen, krijgen ze direct iemand aan de lijn. Geen keuzemenu’s en centrale telefonistes in een ander deel van het land.

Precies zoals de heren het hebben willen: persoonlijk en direct.