• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Uitstapje: oldtimers restaureren

De autoschadeherstellers van ABS maken wel eens een uitstapje. In deze serie kijken we naar deze speciale projecten náást de gangbare herstelwerkzaamheden. Zo gaan we deze keer op weg naar ABS Zierikzee voor de oldtimers van Dick van Zandwijk.

“We hebben hier altijd al wel oldtimers gerestaureerd, om de lege uurtjes mee te vullen. Dat waren er dan hooguit twee per jaar en we hebben er ook nooit mee geadverteerd. Maar zo’n twee jaar geleden kwamen een aantal auto’s die wij gerestaureerd hadden op een beurs terecht en ging het vanzelf rollen.”

“We kregen ineens telefoontjes uit heel Nederland en België. Zo hebben we op dit moment zes oldtimers onder handen en dan staan er ook nog 24 in de wacht. Het heeft echt een hoge vlucht genomen. Ik moet uitkijken dat dit m’n core business niet wordt.”

“Het is ontzettend leuk om dit werk erbij te doen. Het is uitdagend, omdat je weer moet improviseren en zelf dingen maken. Het gaat echt om oude technieken. De afwisseling tussen autoherstel en restauratie is ook fijn voor mijn medewerkers.”

“We krijgen de oldtimers in allerlei staten binnen. Van heel erg slecht tot al ver opgeknapt. Je ziet ook regelmatig dat iemand er eerst zelf mee aan de slag gaat en er uiteindelijk niet aan toe komt om de klus af te maken. Het is ook bijzonder om te zien dat er twee typen klanten zijn. De ‘passie’ klanten willen de auto zo origineel mogelijk houden en de ‘euro’ klanten gaan voor shiny.”

“Oldtimers zijn pure belegging. Als je kijkt naar de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar, dan zijn ze gemiddeld 250% in waarde gestegen. Daarom vinden eigenaren het ook niet erg om erin te investeren.”

“Zelf heb ik ook vier oldtimers gekocht. Een Chrystler Windsor uit 1946, twee Mercedessen type 220 uit 1952 en 1953 en een Chrystler Windsor convertible uit 1948. Vooral die laatste is heel bijzonder; daar zijn er maar 250 van gebouwd. Alle vier zijn het nog projecten. Zodra ze opgeknapt zijn, gaan ze de verkoop in. Ik hou van auto’s, maar ik ben en blijf ook ondernemer. En natuurlijk is het leuk om er eerst een maandje zelf in te rijden.”

“Laatst was ik op een beurs in Essen en daar zou eigenlijk iedere autoliefhebber eens naartoe moeten gaan. Het is de grootste beurs van Europa en je ziet er echt alle identiteiten – van €20.000 tot een paar miljoen. Zelf stonden we er niet, want die vierkante meters daar zijn wel heel erg duur. Wie weet kunnen we volgend jaar wel meedoen met een andere partij. Nu zijn we gewoon te vinden in Zierikzee.”