• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Innovatie in de werkplaats: spuiten met stikstof

Bij ABS Autoherstel zijn we altijd op zoek naar slimmere werkprocessen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, ook met het oog op duurzaamheid en efficiënte inzet van personeel. Want hoe kunnen we het steeds complexere werk goed en veilig blijven uitvoeren terwijl er minder vakmensen beschikbaar zijn? Innovatieve technieken in de werkplaats kunnen een oplossing zijn. Deze keer aandacht voor spuiten met warme stikstof.

Eerder besproken we al de voordelen van luchtdrogende lakken. Peter Timmermans van ABS Noord-Limburg maakt sinds kort gebruik van spuiten met warme stikstof. “Het is een flinke investering, maar die heb je in een dikke twee jaar terugverdiend.” Hij is nog de enige ABS-ondernemer die deze techniek gebruikt. Lees hier wat deze investering hem oplevert.

“Door de vele pluspunten van de warme stikstof hebben we besloten deze techniek te gaan gebruiken. We verbruiken nu per spuitbeurt minder verf, de droogtijd is korter waardoor we enorm besparen op het gasverbruik en het zorgt voor minder vuiligheid wat scheelt in het schoonmaken. We kunnen nu sneller werken, wat leidt tot een efficiënter werkproces.”

Spuiten met stikstof ABS Noord=Limburg Horst

Ook de medewerkers zijn enthousiast. Remco doet veel spuitwerk en werkt dagelijks met warme stikstof: “Het is gewoon super spul. Het heeft bijvoorbeeld een veel betere dekkracht. In elke stap van het spuitproces, is deze techniek net wat beter.”

De voordelen

  1. Minder kans op stof en vervuiling op de lak
  2. Minder spuitnevel waardoo je 15 tot 25% lak bespaart
  3. Minder vuiligheid in de spuitcabines, dus minder tijd besteden aan schoonmaken
  4. Drogen gaat sneller, waardoor er minder gas wordt gebruikt

Innovatieve totaaloplossing 

Een stikstoftank kun je op meer plekken dan alleen in de spuitcabine gebruiken. “Voor kunststof lassen is namelijk ook stikstof nodig. Voorheen kochten we hiervoor dure stikstofflessen, nu kunnen we daar de stikstof uit de machine voor gebruiken,” zegt Peter.

“Daarnaast gebruikten we voorheen lucht voor het oppompen van autobanden, nu gebruiken we ook hiervoor stikstof. De machine staat er nu toch.” Stikstof is dikker dan lucht waardoor banden langer op spanning blijven.

Banden oppompen met stikstof ABS Noord-Limburg Horst

Duurzaam ondernemen 

Investeren in de toekomst is iets wat Peter erg belangrijk vind. “Sinds ik eigenaar ben van ABS Autoherstel Noord-Limburg ben ik het groter en professioneler gaan aanpakken dan mijn vader en oom.”

“We hebben bijvoorbeeld 360 zonnepanelen op het dak liggen, wat enorme besparing op ons stroomverbruik oplevert. Dit kan ik iedereen aanraden. Momenteel zijn we bezig om 250 tl-buizen te vervangen voor LED-verlichting en hebben we net een LED-reclamezuil geplaatst.”

bars

Besparing

  • Door LED-verlichting in de werkplaats bespaart Peter zo’n €2500,- per jaar
  • De 360 zonnepanelen op het dak zorgen voor de helft van het totale stroomverbruik
  • Met de stikstof machine verbruik je 15 tot 25% minder lak