• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Mick Jansen: van topsporter tot voorbewerker

Mick Jansen werkt bij ABS Autoherstel Muus als voorbewerker. Voordat hij voor het autoschadeherstelvak koos, racete hij op zijn motor op het hoogste niveau in Nederland.

In 2014 maakte een crash een einde aan Micks motorsportcarrière. Hij brak zijn been en raakte door complicaties in coma. In totaal lag hij acht weken in coma en hield hier blijvend letsel aan over. Hij kan zich af en toe slecht concentreren en is wat langzamer dan zijn collega’s. Toch zet hij door en blijft hij optimistisch.

In dit interview vertelt topsporter Mick waarom hij voor het autoschadeherstelvak koos.
Van racen naar autoschadeherstel. Hoe dan?

Van racen naar autoschadeherstel. Hoe dan?

Via het REA College deed ik een herintredingstraject hebben uitgezocht welk werk het beste bij me zou passen. Daar kwam spuiter of autoschadehersteller uit. Autoschadeherstel leek me wel leuk. Mijn vader zit ook in het vak, dus ik keek al van jongs af aan vanaf de zijlijn mee. In Assen volgde ik vervolgens de opleiding voor voorbewerker op het VOC.

Ik ben graag met mijn handen bezig, dus ik moet niet aan een kantoorbaan denken. En dan heel de dag met papier bezig zijn… Het heeft iets moois om kapotte dingen weer heel te maken en daardoor mensen blij te maken. Als ik mensen gelukkig kan maken heb ik veel eer aan mijn werk.”

Hoe kwam je bij ABS Autoherstel Muus terecht en wat doe je daar?

“De buurman van mijn oma werkt hier ook. We spraken elkaar al vaker over het vak en uiteindelijk heeft hij me bij ABS Muus geïntroduceerd. Er was direct een klik en sindsdien werk ik hier als voorbewerker. Als voorbewerker kom ik aan de beurt na demontage van een auto. Ik schuur alle onderdelen en zorg ervoor dat alles goed gespoten kan worden. Af en toe maak ik weleens een uitstapje naar spuiten.

Uiteindelijk wil ik graag een allrounder worden, ik wil alles kunnen binnen het vak zodat ik breed inzetbaar ben. Dat geeft me het gevoel dat ik zelfstandig ben en een heel project in m’n eentje zou kunnen doen.”

Race je helemaal niet meer sinds je ongeluk?

“In 2014 stopte ik definitief met racen. Ik mis het heel erg, maar zit tegenwoordig niet meer zo vaak op een motor. Het is namelijk een hele dure sport om voor de lol te doen. Af en toe vind ik het wel leuk om met vrienden op kleine motoren te gaan racen op een kartbaan. Gewoon voor de fun.

Het meeste mis ik de snelheid. Dat trok me altijd al aan in het racen. Daarnaast was het altijd een hele leuke groep mensen die ik kende van de baan. Op het vallen na vond ik alles aan de sport mooi.

Als ik niet aan het werk ben, dan ga ik graag darten. Dat deed ik vroeger ook op hoog niveau, maar door het ongeluk kan ik me nog niet zo goed concentreren en zijn mijn ogen niet zo goed meer. Nu is het voornamelijk een leuk spelletje dat makkelijk te organiseren is met vrienden.”

Is autoschadeherstel ook echt jouw ding? Dan zit je goed bij ABS Autoherstel. Wij zoeken enthousiaste jongeren die het vak willen leren én ervaren vakmensen die het verschil maken. Check voor actuele vacatures onze website.