Onze drie duurzame doelstellingen van 2019
We zijn continu bezig het bewustzijn rondom de onderwerpen milieu en duurzaamheid te vergroten. Op het service center, maar ook bij onze ondernemers. Lees hier op welke drie pijlers we ons in 2019 hebben gefocust.
ABS Autoherstel is sinds 2015 gecertificeerd voor milieu. Dit betekent dat er jaarlijks een audit wordt afgenomen door externe keuringsinstantie (KIWA). Afgelopen jaar stond het jaarthema dan ook in het teken van het milieu. Zo wordt er gestookt met biomassaketels en maken ABS-ondernemers gebruik van zonnepanelen, duurzame technieken en materialen.
Doelstellingen
Aan de hand van het thema bepalen we doelstellingen. Het behalen van de doelstellingen levert ons niet alleen procesverbetering op, maar ook CO2-, tijds- en geldbesparing. Hieronder zie je welke doelen we gesteld hebben en of we ze hebben gehaald.
Digitalisering – werkplaatsapp
Doel: In Q3 gebruiken alle vestigingen binnen ABS Autoherstel de werkplaats app.
De werkplaats-app stelt de medewerkers in staat om met een mobiel device direct gegevens uit het schadedossiers te halen en nieuwe informatie toe te voegen.
Resultaat
- Significant minder papier en inktverbruik. Per januari 2020 werken alle ABS-vestigingen met een tablet om de werkplaats app te kunnen gebruiken. Hiermee besparen we gemiddeld zo’n dertig bomen op jaarbasis.
- Tijdsbesparing gedurende het herstelproces. Er is uiteindelijk minder communicatie nodig tussen front office en de werkplaats, en dat scheelt tijd.
Innovatie – uitlezen op afstand
Doel: Eind 2019 is het uitlezen op afstand door de keten verhoogd met 10% ten opzichte van 1-1-2019.
Wanneer er een vraag of probleem is met een auto (denk aan een foutmelding of een sleutel inleren) hoeft de auto niet verplaatst te worden. Het probleem kan namelijk op afstand verholpen worden.
Resultaat
- Doordat het voertuig niet meer verplaatst hoeft te worden naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde dealer, bespaar je niet alleen tijd, maar ook kilometers.
- Minder autoritten = minder CO2-uitstoot. Met uitlezen op afstand besparen we zo’n 1.237.680 g CO2 besparing per jaar.
Wet- en regelgeving
Doel: Op 1 juli 2019 voldoet iedere* ondernemer aan de nieuwe informatieplicht energiebesparende maatregelen.
Met deze informatieplicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen en CO2-uitstoot beperken.
*Bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken zijn verplicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben uitgevoerd.
Resultaat
Alle ABS-vestigingen voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving.
Jaarthema 2020
In 2020 staat milieu niet op de kaart als jaarthema, maar gaan we wel door op dit onderwerp. We focussen ons op het inzichtelijk maken wat we binnen de keten doen. Aan de hand van deze nulmeting kunnen we de komende jaren resultaten analyseren. Zodat we zien waar we kunnen reduceren en compenseren.