• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Op Instagram deel ik mijn passie. Het is gewoon verslavend’

Tony Krijgsman, autospuiter bij ABS Autoherstel Hoogvliet, deelt dagelijks foto's van zijn spuitwerk op Instagram en heeft inmiddels bijna 20.000 volgers. Hier doet hij zijn verhaal.

“Het is eigenlijk allemaal begonnen met een grapje”, vertelt Tony. “Vanaf mijn zestiende werk ik al in de autoschade. Toen maakte ik al foto’s van mijn werk. Met trots liet ik die thuis aan mijn pa en ma zien. Veertien jaar later doe ik dit nog steeds, maar dan deel ik het met mijn 19.700 volgers. Het is gewoon verslavend.”

Een tweede job

“Anderhalf jaar geleden wilde ik mijn werk via Instagram gaan delen. Ik heb toen natuurlijk eerst toestemming gevraagd aan mijn werkgevers Cees Hoogvliet en Chris Pons. Ze vonden het geen enkel probleem, aangezien ik er ook ABS Hoogvliet en de hele ABS-keten mee promoot. Zolang de productiviteit niet omlaag gaat, het ze niks kost en ik geen kentekens in beeld breng, was alles goed. Zo begon ik in 2018 met mijn Instagram account Paint By Tony. Nu wil ik niet meer anders en zie ik het echt als een tweede job.” 

Tekst gaat verder onder foto

“In het begin stak ik er heel veel tijd in. Nu gaat het gelukkig meer vanzelf. Tijdens mijn werk moet ik voor de verzekeringen foto’s aan het dossier toevoegen via de werkplaatsapp. En als ik toch foto’s maak, kan ik er net zo goed ook een paar maken voor Insta. Ik deel alles wat ik doe. Meestal twee auto’s per dag. 

Nieuwe volgers

“Op een gegeven moment kreeg ik meer interactie. Dat maakt het wel heel leuk. Iemand vroeg bijvoorbeeld hoe ik een auto zilver spoot en of ik nog tips had. Ik zette mijn telefoon op een statief en maakte een filmpje. Na een paar maanden merkte ik dat mensen het leuk vonden wat ik deed. Op onze vestiging in Barendrecht werken we alleen met all-in-one cabines. Dit vinden mijn volgers heel interessant, ik krijg veel vragen over de cabine en onze lakken.”

“Doordat ik profielen van andere autospuiters ging delen op mijn account die wat bekender en groter waren, kreeg ik ook weer nieuwe volgers. Op een gegeven moment kreeg ik 150 volgers per dag erbij. Wat echt bizar veel is.” 

“In 2019 bereikte ik de mijlpaal van 5000 volgers. Samen met mijn vrouw en dochter gingen we op vakantie naar Disneyland en ik wilde door middel van een toffe foto mijn volgers bedanken. Met deze foto als resultaat.” 

Bijzondere schades op Instagram 

“In het begin deed mijn omgeving er nog lacherig over. Ik hoorde regelmatig: “heb je hem weer met zijn foto’s.” Mijn collega’s vonden het meteen gaaf. Ik krijg vaak de bijzondere schades toegeschoven, omdat het dan op Instagram kan. Dat is wel heel tof.”

“Mijn collega’s zien dat ik het niet alleen doe om mezelf te promoten. Ik wil de leuke dingen graag delen. In het begin wees ik wel eens gratis kleding af die een leverancier voor me meenam. Ik vond het wel zo leuk als we allemaal zo’n shirtje zouden krijgen. Niet veel later was heel het team voorzien van gratis shirts.” 

Producten testen

“Nu test ik regelmatig producten van leveranciers vanuit de hele wereld. Zo heb ik bijvoorbeeld een spuit uit Canada gekregen, en laatst heeft Walcom uit Italië mij een blanke lak spuit en een venturi toegestuurd. Van Unilite uit Engeland kreeg ik driel LED-lampen om lak mee te corrigeren/controleren.

Testen doe ik alleen als ik zeker weet dat we er iets aan hebben of als ik het leuk vind. Toch houd ik het vaak bij mijn vaste spullen. Die zijn nu eenmaal fijn en ik ben gewend om ermee te werken.” 

Vriendschappen van Engeland tot Hawaï 

“Naast het testen van de nieuwste producten en kleding voor het team, heeft het me ook vriendschappen opgeleverd. Van Engeland tot Hawaï en Noorwegen. 

Met Todd uit HawaïIsse uit Noorwegen en Wayne uit Engeland heb ik het meeste contact

“Samen met Isse en Wayne hebben we een groepsapp en praten we regelmatig over klussen. We gebruiken alle drie grondverf die door middel van uv droogt. Zo zijn we samen een hastag #uvgang gestart. Mooi om te zien dat mensen van over de hele wereld zich daar dan bij aansluiten.” 

“Instagram levert me niet alleen connecties over de hele wereld op, ik leer ook veel. Iedereen doet zijn werk anders en je komt  er ook achter hoe het niet moet. In Amerika lopen ze al aardig voor op techniek. Ze hebben andere spuitcabines, belichting, andere manier van strak maken en afplakken. Daar kunnen wij veel van leren. 

Het is mooi om anderen mijn manier van werken te laten zien. Sommige collega’s van andere vestigingen volgen me ook. Vooral de jonge garde. Als ik ze op deze manier kan stimuleren, help ik graag mee.”