• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS relatie-event 2020: Powered by the future

Tijdens ons vierde relatie-event keken we naar de toekomst. Welke ontwikkelingen staan er op stapel en hoe gaat de schadeherstelbranche daarop inspelen?

Tijdens deze middag bij Green Village in Nieuwegein verwelkomden we 150 gasten. Nico Stolk opende het event met een welkomstwoord waarin hij bekend maakte dat ABS Autoherstel zich serieuzer gaan focussen op ruitherstel. 

“Autoruiten zijn niet langer een apart onderdeel van carrosserieherstel, maar een integraal deel van de carrosserie en elektronica in auto’s. Vanuit consumenten en opdrachtgevers is er steeds meer behoefte om alles op één plek veilig te laten herstellen,” verklaart Nico de stap. In februari hoor je meer over deze hernieuwde propositie. 

3D printen en virtual reality

Daarna was het woord aan Deborah Nas, een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van innovatie in mobiliteit. Zij gaf met haar presentatie een inspirerende kijk in de toekomst. En liet zien dat bij elke nieuwe ontwikkeling de angst groter is dan de vreugde van mogelijke voordelen. 

Ze sprak over 3D printen van onderdelen, auto’s op zonne-energie en nieuwe manieren van vervoer. Maar ook over concrete oplossingen voor in de werkplaats. Zoals een expert op afstand die via een virtual reality bril met je kan meekijken. Of een manier om snel auto’s te scannen en schades in kaart te brengen. Dit soort technologieën zijn geen toekomstmuziek, ze bestaan al. 

Deborah Nas sloot af met de woorden: “Het wordt niet beter of slechter, maar wel anders. En daar kunnen jullie als schadeherstelbranche op inspelen.”  

Na een korte pauze werd er in groepen verder gediscussieerd over de toekomst van de schadeherstelbranche. Welke kansen liggen er? En wat zien we als bedreiging? Deze gedachten zijn op creatieve wijze vastgelegd door cartoonisten. 

Tot slot was er natuurlijk genoeg tijd voor het informele deel onder het genot van een nieuwjaarsborrel.