• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

25 jaar ABS Autoherstel - Tijd voor een feestje

ABS Autoherstel bestaat 25 jaar en dat was reden voor een feestje! In juni vond ons relatie-event plaats in de Tinfabriek te Naarden.

In de afgelopen 25 jaar zijn we meegegroeid met de ontwikkelingen in de schadeherstelbranche, zijn we toonaangevend geweest met onder andere de introductie van Totaalherstel en hebben we kwaliteit naar een nieuw niveau getild.

Onze kracht zit nog steeds in samenwerking. Met onze leden, maar ook met onze business partners. We zijn erin geslaagd om het ABS-netwerk sterker te maken met trotse leden die vakmanschap en ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.

ABS Event 2023 web_Roelof Hemmen

ABS Autoherstel is nog altijd in beweging. Daarom blikten we tijdens ons event terug, maar ook vooruit. Welke ontwikkelingen komen er op ons af en hoe kunnen we daar op inspelen? Dagvoorzitter Roelof Hemmen praatte het programma vakkundig aan elkaar.

1998, een bijzonder jaar

Het jaar 1998 is het jaar dat ABS Autoherstel het levenslicht zag. Er gebeurde nog

een paar bijzondere dingen in dat jaar. Even terug in de tijd.

  • De film Titanic kwam uit;
  • Apple komt met de iMac;
  • Het tweede kabinet-Kok wordt beëdigd;
  • Dennis Bergkamp scoort in de laatste minuut van de kwartfinale tegen Argentinië in Frankrijk het mooiste doelpunt voor Oranje op een WK. Dat leverde ook het mooiste commentaar ooit op van Jack van Gelder;
  • Google werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin;
  • Fiat kwam met de Multipla. Misschien wel de lelijkste auto ooit;
  • En Audi gaf ons de TT.

Terug en vooruit

Nico Stolk en Edward Reinderts blikken in een discussie terug en kijken vooruit op een aantal thema’s die de wereld en de branche bezighouden. 

Zo vragen ze zich af of alle kennis en kunde overal op iedere locatie aanwezig moet zijn. Of fysieke locaties een belemmering moeten blijven in de dienstverlening van de toekomst. En of er niet beter centraal gestuurd zou moeten worden op capaciteit en merkherkenning?

Ook gaat het over kwaliteit. Dat kwaliteit verder gaat dan het zetten van een vinkje op een checklist. Het zou meer moeten gaan over kennis en verantwoordelijkheid. Normeringen en standaarden. Maar ook over lef en ondernemerschap. Zeker als het gaat om alle nieuwe merken die ons land betreden. 

ABS Event 2023 Nico Stolk Edward Reinderts

Nico en Edward hebben het ook over duurzaamheid. Dat we samen voor een uitdaging staan. En dat we ervoor moeten waken dat duurzaamheid geremd wordt door commerciële belangen. We moeten lef hebben om te investeren en ons beseffen dat succes vaak zit in de kleine stapjes. 

Daarna stonden ze stil bij het huidige opleidingsniveau. Dat dit onmogelijk de ontwikkelingen in de markt kan bijhouden. Nieuwe technieken volgen elkaar in rap tempo op. Van tanken naar laden. Van zelf rijden naar zelfrijdend. Het is allang niet meer sleutelen aan een auto, want zonder laptop en IT-kennis ben je nergens. Wist jij bijvoorbeeld dat een moderne auto 100 keer meer softwarecode bevat dan een Boeing 747?

Het laatste thema dat de heren aansnijden is innovatie. Innovatie betekent anders durven denken. Dat een VR-bril in de werkplaats helemaal niet zo gek is. Of dat AI op basis van foto’s een redelijke intake kan doen. En dat ieder rare idee van vandaag de doorbraak van morgen kan betekenen. 

Over de toekomst van mobiliteit

ABS Event 2023 Carlo van de Weijer

Na de discussie tussen Nico en Edward is het tijd voor Carlo van de Weijer. Carlo is onder andere Directeur smart mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven. Met veel humor had hij het over de toekomst van de mobiliteit en de mythe dat de toekomstige auto’s geen schade meer kennen.

Carlo toont het publiek een video die duidelijk maakt waarom een zelfrijdende auto niet past in ons straatbeeld. Een zelfrijdende auto houdt zich namelijk aan de regels en die zou aan het einde van onderstaande video nog steeds op dezelfde plek staan. Deze technologie zal er dus niet direct voor zorgen dat er minder schade gereden wordt.

Muzikale wrap-up

ABS Event 2023 Collin Hoeve

De oplettende bezoeker zag hem al zitten. Met een gitaar op schoot zat hij achterin de zaal driftig mee te schrijven met alles wat er gezegd werd. En niet voor niets, want Collin Hoeve, bekend als StudioSongwriter bij Humberto schreef een nummer over alles wat er gedurende dag voorbij kwam.

Een heerlijke afsluiter en het startschot voor een gezellig hapje en drankje buiten. 

ABS Event 2023_ catering