• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS ondernemers en hun hobby: racen op het circuit

Vier man met allemaal hun eigen autogarage en een passie voor racen. Dat is het begin van de coronaproof hobby van Peter Timmermans van ABS Noord-Limburg. Hier vertelt hij zijn verhaal.

“Tot 15 jaar geleden heb ik geraced,” vertelt Peter Timmermans.“Toen Nederland afgelopen oktober in de gedeeltelijke lockdown zat, leek het mij leuk om die oude hobby weer op te pakken. Je zit helemaal alleen in een auto, dus dat kon gewoon doorgaan terwijl er verder weinig mocht tijdens corona.”

Mercedes SLK

“Ik stelde mijn idee voor aan wat concullega’s die ook een eigen Bosch Car Service garage hebben. Een paar weken later hadden we allemaal onze eigen Mercedes SLK type r170 gekocht. Allemaal uit bouwjaar 1996 tot en met 1999. 

Gaandeweg is mijn zoon Yves en de zoon van iemand uit de race groep er ook bijgekomen. Nu zijn we met zijn zessen. De twee zilveren auto’s zijn van Yves en mij.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Je hebt op de circuits in Zandvoort, Assen, Zolder en Racepark Meppen speciale ‘Vrij Rijden dagen’, je mag dan met je eigen auto racen. We proberen ze allemaal af te gaan. Nu rijden we gemiddeld een of twee keer in de maand op een circuit. 

Tot nu toe is mijn favoriete circuit Zandvoort. Heel bijzonder dat de Formule 1 hier straks rijdt.”

Sneller, beter en mooier

“Ons raceproject blijft zich continu ontwikkelen. De banden en remblokken slijten namelijk heel hard. Na een dag racen kijken we de auto altijd na. Je loopt tijdens het racen wel eens schade op, dus we zijn ook vaak op zoek naar Mercedes SLK onderdelen van sloopauto’s.

We worden niet alleen technisch steeds beter, ook de auto’s worden mooier. We begonnen met wat bestickering en nu hebben we allemaal een eigen kleur auto met reclame-uitingen.

Volgend jaar is ons doel om mee te rijden met de officiële Mercedes SLK-cup. We hebben daarom onze auto’s aangepast aan de reglementen van deze cup. Denk aan een andere wielophanging, remmen, een rolkooi, een spoiler en een differentieel. Inmiddels hebben we ook allemaal onze racelicentie gehaald, een vereiste om te mogen deelnemen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Formule 1 Fans  

“Behalve dat we zelf racen zijn we ook Formule 1 fans. Het groepje vrienden waarmee we racen is zo’n beetje ontstaan in Rusland. Daar zijn we samen naar de Formule 1 geweest. Afgelopen juli zijn we ook in Oostenrijk geweest voor het Formule 1 weekend. Helaas kunnen we niet bij Dutch Grand Prix op Zandvoort zijn. Het is natuurlijk geweldig dat de Formule 1 nu ook naar Nederland komt!