• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Airco het hele jaar door: veilig en comfortabel de winter door

Zet je airco aan in de winter. Een advies dat je waarschijnlijk niet vaak hoort. Toch raden wij het absoluut aan om te doen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Wat doet de airco eigenlijk?

Een airco zorgt voor extra comfort in de auto en verkoeling op warme zomerdagen. Maar het is niet zo dat een airco koude lucht produceert. 

Een airco koelt lucht af door de warmte eraan te onttrekken. Volgens de natuurkunde onttrekt verdamping van vloeistof warmte aan de omgeving. Hier maakt jouw airco dankbaar gebruik van door het vocht uit de lucht in jouw auto te verdampen. Daarna blaast de airco gekoelde en gedroogde lucht terug de auto in. 

Waarom de airco ook gebruiken in de winter?

Je airco aanzetten in de winter… Dat klinkt super onlogisch. En toch raden we het je aan. 

In de winter hebben we regelmatig last van beslagen ramen. Dit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto. Hierdoor condenseert het vocht uit het interieur. 

Door de airco aan te zetten haal je vocht uit de lucht, waardoor je minder snel beslagen autoruiten krijgt. En ook nog eens een veel betere luchtsamenstelling. De airco biedt het hele jaar door comfort en veiligheid in de auto. Maar dan moet je wel goed voor de airco zorgen.

Plan regelmatig onderhoud voor je airco

Een airco laten repareren of vervangen is een prijzige operatie. Daarom adviseren we om hem regelmatig na te laten kijken. 

Om ervoor te zorgen dat je airco het hele jaar door blijft werken is het verstandig om het systeem ieder jaar na te laten kijken en om het jaar te laten bijvullen. Daarnaast is het slim om regelmatig, bijvoorbeeld bij een grote beurt, de interieur- en pollenfilters te laten vervangen. 

Airco laten checken? Maak dan een afspraak met een ABS Autoherstel vestiging bij jou in de buurt.