• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Al 3.000 hagelschade herstellingen dit jaar

Als het gaat om hagelschade voeren we bij ABS Autoherstel normaal zo’n 1.000 herstellingen per jaar uit.

Hagelstenen kunnen flinke deuken en krassen in de lak van een auto veroorzaken. Dat is ontzettend vervelend, maar deze schade is meestal prima te herstellen. En dan zijn er natuurlijk nog de extreme uitzonderingen, zoals de hagelbui in de zomer van 2016. Hierdoor komt het aantal hagelschades voor ABS dit jaar nu al uit op ca. 3.000.

Hagelstenen zo groot als een voetbal

In juli ging het flink mis in het zuiden van Nederland. Hagelstenen zo groot als een voetbal zorgden voor een waar slagveld. In sommige gebieden bleef geen auto gespaard. Zo kwamen er bij de vestiging in Eindhoven alleen al meer dan 500 auto’s binnen in anderhalve week tijd. En dan niet met een klein deukje of krasje; bij sommige auto’s waren alle ruiten er compleet uitgeslagen en was de carrosserie bezaaid met flinke deuken. Onze schadespecialisten noemen dit ‘poffertjespannen’ en dat geeft wel een goede indruk van de impact.

Noodplan om alles te herstellen

Omdat de schade zo enorm was én het om zo ontzettend veel auto’s ging, moesten we het noodplan uit de kast halen. De betrokken vestigingen in het getroffen gebied konden namelijk wel wat assistentie gebruiken. Gelukkig konden we alle herstelwerkzaamheden vlot als keten oppakken en konden we ook dankzij de inzet van andere ABS-ondernemers veel mensen weer van hun schade afhelpen.

Elk jaar in de zomer komt het hagelseizoen weer terug, bij ABS bereiden we ons hier daarom altijd op voor.