• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Dit is onmisbaar in je auto

Je rijbewijs, een papieren kentekenbewijs of kentekencard, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. De basis van iedere automobilist. Maar heb je de volgende dingen ook in je auto liggen? Onmisbaar wat ons betreft.

Net een nieuwe auto gekocht of rijd je al je hele leven in dezelfde bolide? Het kan geen kwaad om eens door de onderstaande checklist te gaan. Maakt je autorit een stuk comfortabeler.

Niet verplicht (in Nederland), maar wel heel handig

✓ RESERVELAMP

Mocht de politie je aanhouden vanwege een kapotte autolamp, kun je in sommige gevallen een boete voorkomen door de lamp ter plekke te vervangen.

✓ EHBO-DOOS 

Een tekenbeet na een wandeling in het bos of je vinger tussen de autodeur? Het is dus slim om een EHBO-doos standaard in je auto te hebben liggen. 

✓ NOODHAMER 

De enige manier om jezelf te bevrijden wanneer je in het water terecht komt. Je kunt er niet alleen de autoruit mee verbrijzelen maar ook de veiligheidsgordel mee doorsnijden. Handig om een tweede hamer bij de passagiersstoel te leggen. 

✓ EEN KLEINE BRANDBLUSSER

Mocht er een autobrand uitbreken, een aanrijding of slecht onderhoud van je auto, dan is het wel zo fijn dat je zelf de brand kan blussen. Je kunt het beste kiezen voor een schuimblusser. Dit geeft minder nevenschade dan poeder en werkt net wat beter.

Gewoon praktisch

✓ ZONWERING 

De temperatuur in je auto kan heel snel stijgen als de zon staat de branden op je auto. De autobekleding en het dashboard worden warm waardoor de temperatuur stijgt. Een donker- of lichtkleurige auto maakt hierin dus geen verschil

Een zonnescherm met reflecterende folie voor de voor- en achterruit helpt de warmte grotendeels tegen te gaan. Scheelt je ook weer een paar oververhitte handen. 

✓ FLESJES WATER EN EEN HOUDBARE SNACKS

Wel zo handig mocht je een keer met stukken langs de weg staan of in een hele lange file terechtkomen. 

✓ WARME, ISOLERENDE DEKEN 

Panne in de vrieskou? Of sta je achter de vangrail te wachten op de Wegenwacht? Dan kan het nog wel eens koud zijn.

✓ AFVALZAKJES

Parkeerbonnetjes, boterhamzakjes, gebruikte mondkapjes, lege blikjes. Zit het zijvak van jouw auto deur hier ook vol mee?  Leg er dan een afvalzakje neer zodat je alle troep na je autorit meteen kunt weggooien. Ook handig in geval van autoziekte trouwens.

✓ EXTERNE OPLADER OF LADER MET USB-AANSLUITING

Een opgeladen telefoon is niet perse een must tijdens het autorijden. Toch gebruiken veel mensen hun telefoon voor navigatie. Je wilt toch wel even het thuisfront kunnen bellen als je met pech langs de weg staat.

✓ VERFRISSINGSDOEKJES

Tijdens een dagje op pad van afspraak naar afspraak is het fijn om jezelf tussendoor een keer op te frissen. Maar ook wanneer je last hebt van klotsende oksels voor een sollicitatiegesprek of belangrijke meeting. 

✓ DE GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE AUTO

Toch wel handig als er ineens een een rood lampje gaat branden of wanneer je een bepaalde functie wilt instellen op je digitale dashboard.

✓ ABS BINGOKAARTEN 

Onze vakantiebingo– en winterbingo zijn perfecte spelletjes voor onderweg. Downloaden, printen en spelen maar!