• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Duurzaam en verantwoord met het milieu bezig

Het dak van ABS van Houtert ligt sinds kort vol met zonnepanelen. Eigenaar Cas van Houtert vertelt over deze stap.

“Op een mooie zonnige dag, moeten de zonnepanelen de werkzaamheden terugbetalen. Dat is het doel. We willen graag duurzaam repareren en dit doortrekken naar duurzaam ondernemen. De zonnepanelen zijn een mooie stap.” 

Hoe is het idee ontstaan?

“We zijn een paar jaar bezig geweest met uitzoeken van de mogelijkheden en bijkomende kosten. We keken naar hoe we zelf zo min mogelijk stroom konden verbruiken. Vervolgens keken we naar hoe we het zelf konden gaan opwekken.

De eerste SDE++ subsidieronde voor zonnepanelen in 2019 hadden we gemist, dus in 2020 grepen we onze kans. We zijn ongeveer twee maanden bezig geweest met de totale installatie.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat verwacht je dat het oplevert?

“Op langere termijn besparen we substantieel op energie. Volgens de berekening verdienen we onze investering gemiddeld in zo’n 8 à 9 jaar terug. Alle energie die we meer opwekken dan dat we verbruiken, verkopen wij terug aan het energienet.

Naast dat het een investering is, zijn we ook duurzaam en verantwoord met het milieu bezig. Dit laten we ook zien in de werkplaats. We hebben bijvoorbeeld al jaren LED-verlichting en werken met watergedragen lakken die minder schadelijk zijn voor het milieu. De zonnepanelen waren een logische vervolgstap. 

We hebben een samenwerkingscontract met Energie Compleet. Zij hadden de volledige regie, van begin tot eind. Het was fijn dat ik alles uit handen kon geven. Van het maken van een planning tot het controleren van de panelen. Dat was heel fijn.”