• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Een kapotte auto die weer mooi opgeknapt weggaat, daar haal ik voldoening uit’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Mike.

Mike Vermeulen (20) sleutelde altijd al aan auto’s. Door een beroepskeuzetest op school kwam hij erachter dat zijn passie meer ligt bij het herstellen van schades. Hij ging van een BOL- naar een BBL-opleiding eerste schadehersteller, zodat hij meer in de praktijk bezig kon zijn. Nu werkt hij al drie jaar als schadehersteller bij ABS Noord-Limburg. “Een auto die kapot binnen komt en weer mooi opgeknapt weggaat, daar haal ik voldoening uit.”

Hoe het allemaal begon

Door een flinke hagelschade in de zomer van 2016 in Nederland was ABS Noord-Limburg met spoed op zoek naar extra handjes. Op dat moment was Mike op zoek naar een stageplek. Via Google kwam hij bij deze locatie terecht. Het was gelijk een match.” Hij werd meteen in het diepe gegooid door de drukte van de hagelschade. Ondanks de drukke start is Mike erg blij met zijn keuze. “Het is lekker dichtbij huis. Daarnaast heb ik heb leuke collega’s en is er een goede werksfeer.”

Liefde voor auto’s

Al zijn vrije tijd gaat naar het opknappen en verhandelen van auto’s. “Een jaar geleden kocht ik een oude Volkswagen die nog net kon rijden. Binnen een jaar tijd heb ik hem helemaal opgeknapt.” Mike is mega trots op het eindresultaat: “Mijn liefde, naast mijn vriendin,” grapt hij.

Hij handelt in Duitse auto’s met kleine schades. Hij zorgt voor een Nederlands kenteken, repareert de schade en probeert hem dan met winst te verkopen. Daarnaast bezoekt hij ook graag auto-events zoals Spring Event in Weeze. “Maar alleen om te kijken hoor.”

De toekomst

Mike heeft net zijn examens achter de rug en is van plan om bij ABS Noord-Limburg te blijven werken. Hij werkt nu als de- en montagemedewerker en doet daarnaast lichte uitdeukwerkzaamheden. “In de toekomst zie ik hem wel meer richting schadeherstel gaan,” zegt Peter Timmermans, eigenaar van ABS Noord-Limburg “Dus meer uitdeuken en meer in de techniek verdiepen. We investeren graag in onze leerlingen door bijvoorbeeld cursussen aan te bieden.”

Mike ziet dat zelf ook wel zitten. “Met de nieuwe auto’s moet je wel je technische kennis up-to-date houden.” Over 5 jaar ziet hij zichzelf nog steeds hier werken, maar wel met zelf iets ernaast. Wat dat precies is weet hij nog niet. “Zolang ik er maar plezier uit haal en het met auto’s is.”