• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Even kennismaken: ABS Autoherstel Steketee

Sinds 7 september is Autoschade Steketee aangesloten bij ABS Autoherstel. Tijd om eens kennis te maken met deze nieuwe vestiging in Yerseke en mede-eigenaar Peter de Water.

“Twaalf jaar geleden namen we Autoschade Steketee over.” vertelt Peter. “De afgelopen jaren waren we aangesloten bij een lokale keten die helaas is opgehouden te bestaan. Daarom gingen mijn compagnon Kees Luteijn en ik begin dit jaar op zoek naar een nieuwe keten om bij aan te sluiten. Waarom? Omdat we graag kennis delen, leren van anderen en samen leuker vinden dan alleen.

De branche is onderhevig aan grote veranderingen en dan met name de techniek. Het wiel iedere dag opnieuw uitvinden? Dat moet je niet willen. Daarnaast komt er qua administratie ook veel meer bij kijken dan de meeste particulieren denken. Ook dan is het fijn om dingen samen op te pakken. Zaken samen slimmer te doen.”

Grote broer gevonden

“Ken je dat programma DNA onbekend?” vraagt Peter. “In dat programma gaat de presentatrice op zoek naar familiebanden op basis van DNA-onderzoek. Wij deden een soortgelijk onderzoek toen we zochten naar een keten om ons bij aan te sluiten en vonden de beste DNA-match in ABS Autoherstel.

De klik was er gelijk, een fijn persoonlijk contact. ABS Autoherstel is geen doos met spullen, maar een groep met echte vakmensen. In de branche zie je ook dat ABS-vestigingen net een stukje verder zijn dan de rest. En daar hopen wij veel van te kunnen leren.

Geduld en bereidwilligheid

“We zijn nu ruim twee maanden onderweg en zeker aan de front-office is veel veranderd in het proces en de software die we gebruiken. Het was veel informatie in korte tijd. Dus ook veel nalezen en nabellen voor verduidelijking.

En dan valt het persoonlijke contact op. Als ik voor de derde keer bel omdat ik het niet begrijp voel ik me een klojo en voelt het als falen. Maar dat gevoel verdwijnt direct als ik iemand van ABS Autoherstel of van de softwareleverancier spreek. Ze vinden het juist goed dat ik blijf bellen om het te begrijpen en vragen zelfs om terug te koppelen of het is gelukt. Het geduld en de bereidwilligheid is echt opvallend.

De verwachtingen worden waargemaakt en we voelen ons thuis.”

Kijk uit naar de bijeenkomsten

“Het contact met andere ABS ondernemers moet nog op gang komen. Niet zo gek ook in de fase waarin we nu zitten. Het is nu voornamelijk veel informatie, maar ik ben ervan overtuigd dat de contacten dadelijk vanzelf komen. Met name met de Zeeuwse collega’s. 

Daarom kijk ik ontzettend uit naar het moment dat we elkaar weer mogen ontmoeten tijdens één van de bijeenkomsten.”