• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Het gaat wel lekker zo’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: 
Arie van ’t Veld (23).

“
Ik deed praktijkonderwijs en liep stage bij een autopoetsbedrijf, maar dat ging failliet. Mijn stagebegeleider stelde toen voor om eens bij ABS Autoherstel Huysmans in Ommen te gaan kijken. En dat beviel me wel. Toen ik klaar was met school, kon ik hier blijven werken. Inmiddels loop ik hier alweer zes jaar rond.

Bij dat autopoetsbedrijf had ik al veel geleerd. Wat je moet doen als er een kras op een auto zit en tot hoever die weg te poetsen is bijvoorbeeld. Gemiddeld was ik zo’n 25 auto’s in de week. Als een auto binnenkomt maken we hem schoon zodat we de schade goed kunnen bekijken en voor de aflevering doen we dat nog een keer.  

Langzaamaan leer ik de volgende stappen in het schadeherstel. Zo ben ik het schuren en voorbewerken gaan leren, nu mag ik af en toe beetje spuiten. Daar wil ik uiteindelijk ook in verder. Nu leer ik alles nog in de praktijk, maar ik wil nog wel een opleiding of cursus gaan doen, zodat ik meer weet dan wat ik hier leer.  

Poetsen blijf ik leuk vinden, dat doe ik in mijn vrije tijd nog steeds. Vanavond heb ik weer een klusje: een auto polijsten.”

Motorkap

“Sinds kort pak ik kleinere voorbewerkingsklussen op. Nu ben ik bezig met een motorkap. Dat is best wel lastig, je moet weten wat je doet. Zo’n motorkap is niet zo stevig als de zijkant van een auto, dus je moet voorzichtiger werken. Mijn collega legt uit wat ik moet en dan ga ik aan de slag. Als ik vragen heb kan ik altijd wel bij iemand uit de werkplaats terecht. 

Door de afwisselende werkzaamheden blijft elke dag weer een uitdaging. Elke deuk is anders. Die afwisseling motiveert me. Het gaat wel lekker zo.”

Arie van ’t Veld bij ABS Autoherstel Huysmans in Ommen

Dagje meelopen

“Ik heb een leuke werkplek en kom hier heel graag. Het is jammer dat er bijna geen mensen te krijgen zijn voor ons mooie vak. Tegen jongeren die twijfelen of autoschadeherstel iets voor hen is, zou ik willen zeggen dat ze eens een dagje moeten meekijken met een schadehersteller. Je moet het toch zelf zien en ervaren om zeker te weten of je het leuk vindt. 

Wat ik het mooiste vind aan het vak? Dat je een auto met schade ziet binnenkomen en ziet hoe hij helemaal hersteld wordt. Dat eindresultaat is wel het mooiste.”