• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Het hagelseizoen is in aantocht - wij zijn voorbereid

Als het gaat om hagelschade voeren we bij ABS Autoherstel normaal zo’n 1.000 herstellingen per jaar uit. Hagelstenen kunnen flinke deuken en krassen in de lak van een auto veroorzaken. Dat is ontzettend vervelend, maar deze schade is meestal prima te herstellen. En dan zijn er natuurlijk nog de extreme uitzonderingen, zoals de hagelbui in de zomer van 2016. Hierdoor komt het aantal hagelschades voor ABS dat jaar nu al uit op ca. 3.000.

Hagelstenen zo groot als een voetbal

In juli 2016 ging het flink mis in het zuiden van Nederland. Hagelstenen zo groot als een voetbal zorgden voor een waar slagveld. In sommige gebieden bleef geen auto gespaard. Zo kwamen er bij de vestiging in Eindhoven alleen al meer dan 500 auto’s binnen in anderhalve week tijd. En dan niet met een klein deukje of krasje; bij sommige auto’s waren alle ruiten er compleet uitgeslagen en was de carrosserie bezaaid met flinke deuken. Onze schadespecialisten noemen dit ‘poffertjespannen’ en dat geeft wel een goede indruk van de impact.

Noodplan om alles te herstellen

Omdat de schade zo enorm was én het om zo ontzettend veel auto’s ging, moesten we het hagelcalamiteitenplan uit de kast halen. De betrokken vestigingen in het getroffen gebied konden namelijk wel wat assistentie gebruiken. Gelukkig konden we alle herstelwerkzaamheden vlot als keten oppakken en konden we ook dankzij de inzet van andere ABS-ondernemers veel mensen weer van hun schade afhelpen.

Hagelschade aan uw auto

Gelukkig hebben we niet vaak hagelbuien die zo heftig zijn dat ze beschadigingen op voertuigen achterlaten. Mocht dat nu toch een keer het geval zijn, dan is ABS Autoherstel dé aangewezen partij om de hagelschade te herstellen. De schade kan variëren van beschadigingen aan de lak tot deuken in het plaatwerk. Ook de autoruiten kunnen krassen, barsten, putjes of sterretjes oplopen. Wat het probleem ook is, ABS Autoherstel heeft altijd een vestiging in de buurt, waar de schade gerepareerd wordt.

Hagelschade repareren

Voordat we aan de slag gaan, kijken we eerst hoe groot de hagelschade is. Betreft het enkel lakschade of zijn er ook deukjes of deuken ontstaan? Vervolgens maken we een vrijblijvende prijsopgaaf. Met de nieuwste techniek, spotrepair, pakken we de schade heel gericht aan. Zo besparen we tijd en kosten, en dat is dan weer fijn voor jou. Grotere beschadigingen pakken we grondiger aan. Het onderdeel wordt uitgedeukt en daarna netjes overspoten. Onze vakmensen weten wat ze moeten doen, zodat je weer goed op weg kunt.

Maak hier een afspraak bij hagelschade