• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Het komt op je pad’

ABS Autoherstel is niets zonder onze vakkundige medewerkers met passie voor het vak.

Veel schadeherstellers werken al van jongs af aan in de branche, maar we komen er steeds meer tegen die de overstap maken vanuit een andere beroepsgroep. In deze rubriek zetten we die zij-instromers graag in de spotlights.

Momenteel werkt Pieter Minnoye als ZZP’er bij ABS Verhoef in Stolwijk.

Voordat hij aan de slag ging in de autoschade was hij werkzaam als zelfstandige in de agrarische sector. Daar hield hij zich met name bezig met stalinrichting, montage- en betonwerkzaamheden.

Het is niet geheel toevallig dat Pieter juist bij dit bedrijf terecht is gekomen. Zijn vrouw Hetty runt samen met haar vader dit familiebedrijf. “Het komt zo op je pad,” verklaart Pieter zijn keus om zich te laten omscholen tot schadehersteller. “Ik heb altijd interesse in auto’s en techniek gehad. En sleutelde thuis al veel aan auto’s als hobby. Nadat ik hier aan de slag ben gegaan heb ik al snel mijn AST-, Glas- en Uitdeuken zonder spuiten diploma’s behaald.”

“De meeste uitdaging zit hem voor mij in de techniek en de grotere schades zoals wielophanging, elektrische storingen en aandrijftechniek.”

De brede technische achtergrond komt Pieter nog steeds goed van pas. En zijn familie plukt er ook de vruchten van. Zo kon Pieter tijdens de recente verbouwing bij ABS Verhoef veel werkzaamheden oppakken zoals het bouwen van een all-in one cabine.