• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Iedere dag andere uitdagingen

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Roelof Zwarts uit Ede.

Roelof (35) is leerling, maar tegelijkertijd ook zij-instromer: “Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik mijn eigen bedrijf gehad,” legt hij uit. “Ik was ANWB-keurmeester voor aanhangers. Uiteindelijk zat daar geen brood in. Ik ben er wat dingen bij gaan doen zoals auto’s importeren uit Duitsland. Toen ben ik eigenlijk met het spuiten en schadeherstel in aanraking gekomen. Als ondernemer werkte ik auto’s wel eens een beetje bij, gewoon met een spuitbus hoor. Die skills wilde ik graag uitbreiden.”

Momenteel werkt Roelof als voorbewerker/spuiter bij ABS Autoherstel Boekhorst in Arnhem. Hij werkt er nu 3 jaar en doet inmiddels de opleiding autospuiter niveau 3 aan het Rijn IJssel college in Arnhem.

De overstap van ondernemer naar werknemer was wel even wennen in het begin. “Je hebt minder vrijheid en kunt minder makkelijk je eigen tijd indelen.” Maar het heeft ook zo zijn voordelen.

“Als ik nu vrij ben, ben ik ook echt vrij. Als ondernemer doe je toch nog veel in de avonduren en weekenden. Nu heb ik meer tijd voor onze 3 kinderen.”

Als nieuw

Die tijd indelen doe je voor een deel wel zelf. “In de all-in-one-cabine maak je bijvoorbeeld je eigen planning. Je krijgt een werkorder en vervolgens ga ik aan de slag. Met wassen, demonteren, afplakken, schuren. Dan gaat de wagen de cabine in om te spuiten. Het poetsen en wassen daarna doe ik ook allemaal zelf. Het is mooi om een auto af te leveren alsof hij rechtstreeks uit de fabriek komt.”

Iedere dag brengt andere uitdagingen, geen schade is hetzelfde. Daardoor, en door het gebruik van verschillende materialen, is het geen eentonig werk.

“Binnen het bedrijf hangt een goede sfeer. Iedereen gaat eerlijk en oprecht met elkaar om, dat vind ik erg belangrijk in mijn werk. Net als de mogelijkheid om meer diploma’s te halen en jezelf continu te verbeteren. Zo wil ik misschien nog wel doorgroeien naar calculator.”