• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Ik houd wel van ruig werk’

ABS Autoherstel is niets zonder onze vakkundige medewerkers met passie voor het vak. Veel schadeherstellers werken al van jongs af aan in de branche, maar we komen er steeds meer tegen die de overstap maken vanuit een andere beroepsgroep. In deze rubriek zetten we die zij-instromers graag in de spotlights.

Remco de Mooij (32) is een alleskunner. Hij is altijd bezig met zijn handen en daagt zichzelf graag uit. “Vroeger sleutelde ik bijvoorbeeld aan bromfietsen, wat ik nog steeds hartstikke leuk vind om te doen.” Verder sport hij graag en produceert muziek in zijn vrije tijd. “Voor mij is dat een uitlaatklep.” 

Voordat hij begon als schadehersteller bij ABS Autoherstel Verhoef, heeft hij diverse banen gehad. “Ik ben timmerman, fietsenmaker, magazijnmedewerker en trappensteller geweest. Na jaren op verschillende gebieden werkervaring te hebben opgedaan, ben ik tien jaar autoruitmonteur en leidinggevende geweest. Toen mijn contract niet werd verlengd ben ik me verder gaan oriënteren. Als autoruiten monteur miste ik soms de uitdaging. Ik had het wel gezien. Op Google ben ik gaan zoeken naar wat er eigenlijk nog meer is. Toen ik ben terechtgekomen bij Maintec.” 

‘Ik ben een mannetje van alles’

Voordat Remco zich officieel bij Maintec had aangemeld, draaide hij eerst een proefdag. “Zo kwam ik erachter dat ik affiniteit had met het vak. Ik ben daar eigenlijk zonder moeite doorheen gekomen.”

Na de proefdag heeft hij zich eerst goed ingelezen. “Je hebt zoveel mogelijkheden in deze branche. Ik ben een mannetje van alles en wil het allemaal onder de knie krijgen. Ik heb nu gekozen voor de richting plaatwerker. Ik houd wel van ruig werk.” Naast zijn werkzaamheden als plaatwerker houd Remco zich ook bezig met demonteren, monteren, voorbewerken en ruitschade. “Die afwisseling vind ik hartstikke leuk.”

Betrokken

Remco vind het fijn dat hij hier de kans krijgt om te groeien. Ze waren namelijk niet echt op zoek naar mensen. “Je ontwikkelt jezelf hier heel snel, als je er 100 procent achter staat. Dat gevoel heb ik wel vanuit ABS Verhoef gekregen.” 

Doordat het een familiebedrijf is, voel je je betrokken. Dat is heel fijn. Ik werd bijvoorbeeld al gelijk uitgenodigd om bij de geitenboerderij van Henk te komen kijken. En ze denken met je mee. De ergonomische mat die ik had aangevraagd, was dezelfde week nog besteld. Ook als ik ergens mee zit, staan ze voor me klaar.”

Passie en ambities

“Doordat de ontwikkelingen snel gaan, kun je veel nieuwe dingen leren. Zoals het werken met nieuwe materialen en technieken.” 

“Wat ik het mooiste vind aan mijn vak? Dat is het eindresultaat. Een auto komt hier met schade binnen en hij gaat de deur uit als nieuw. En dan de reactie van de klant, die dan hartstikke tevreden is.”

Remco maakt nog steeds foto’s van zijn werk. “Die laat ik dan thuis zien aan vrienden en aan mijn opleiding. Dat ik toch veel geleerd binnen een paar maanden maakt me trots.”

Over vijf jaar denkt Remco nog steeds werkzaam te zijn bij ABS Autoherstel. Al heeft hij wel ambities om ooit iets voor zichzelf op te zetten.