• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Ik krijg hier de kans om alles te leren en me te ontwikkelen’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Mitchell Mäkel uit Deventer.

De liefde voor auto’s zat er al vroeg in bij Mitchell (20). Als kleine jongen keek hij al toe hoe zijn oom aan auto’s sleutelde. “Op mijn veertiende had ik mijn eigen cross auto. Daar was ik veel mee bezig. Sleutelen, demonteren, gewoon om te kijken hoe het in elkaar zat.”
“Nu besteed ik ook een groot deel van mijn vrije tijd aan mijn auto. Ik hou niet van stilzitten, ik ben graag bezig. Als ik niet aan het sleutelen ben, bezoek ik samen met mijn vriendin tuning events.”

Afwisseling

Dat Mitchell met auto’s wilde werken was dan ook een logische stap. Voor hem zelf tenminste. Op de landbouwschool waar hij zat, lag dat minder voor de hand.
“Ik wilde graag stagelopen bij een autobedrijf. Eigenlijk mocht dat niet, dus ik heb er veel moeite voor moeten doen. Uiteindelijk is het gelukt en ben ik gestart bij een autodealer. Daar mocht ik alleen banden eraf draaien en schoonmaken. Ik wilde toch meer uitdaging.”

En die vond Mitchell uiteindelijk bij ABS Autoherstel Hannink in Deventer. “Via via ben ik hier terecht gekomen. Het schadeherstel is afwisselender dan het monteursvak en dat is precies wat ik zocht. Dus na de landbouwschool ben ik de opleiding voor schadehersteller gaan doen aan het Deltion College in Zwolle.”

“Hier maak ik de ene keer een portier kaal, een andere keer werk ik aan een bumper. Er zijn veel verschillende klussen te doen. Ik werk nu vooral aan kleine klussen. Zoals plaatwerk, demonteren, uitdeuken en monteren. En heel af en toe schuur ik wat. Het is belangrijk om de basis te kennen van alle werkzaamheden.”

“Ik krijg hier echt de kans om alles te leren en om me verder te ontwikkelen.”

Glimlach

Het leukst aan mijn werk? “Mijn collega’s. Ik krijg hulp en tips en we hebben lol onderling. Uiteraard vind ik het werk zelf ook heel leuk,” zegt Mitchell enthousiast. “Maar leuke collega’s vind ik heel belangrijk in mijn werk. Je moet het samen doen.”

Afwisseling en collegialiteit heeft Mitchell dus wel gevonden bij ABS Autoherstel Hannink. “Soms mis ik het wel dat ik de glimlach van de klant niet zie. Af en toe komt er wel eens iemand taart brengen omdat hij heel blij is met ons werk. En de online reviews worden uiteraard met ons gedeeld. Maar die glimlach zou ik wel wat vaker in het echt willen zien.”