• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Ik leer hier veel meer dan op school’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Niels van den Oord (20).

“Toen ik begon bij ABS Autoherstel Haans autoschades had ik geen ervaring in het schadeherstelvak. Het was even zoeken, maar nu gaat het hartstikke goed. Het is fijn dat ze me hier de kans hebben gegeven om het vak te leren.”

‘Ik wist meteen, dit is het!’

“Nadat ik met twee MBO-opleidingen gestopt was wist ik niet goed wat ik wilde. Ik liep een tijdje mee in het schadeherstelbedrijf van mijn neef en wist meteen: dit is het!”

Momenteel volg ik een BBL-opleiding aan het Summa College in Boxtel. Ik ga één dag in de week naar school en werk vier dagen bij Haans. Ik zit in mijn derde en laatste jaar. Hierna ben ik een autoschadehersteller / plaatwerker.”

“Ik begon met het (de)monteren van bumpers en kijken hoe een auto in elkaar geschroefd zit. Nu sta ik nog steeds bij demontage en montage, maar houd me meer bezig met plaatwerken, uitdeuken en plamuren. Dat vind ik ook het leukste om te doen. Het is uiteindelijk wel mijn doel om panelen en delen te kunnen vervangen. Ik krijg hier de kans om te leren, ik leer hier ook veel meer dan op school.”

“Daarnaast heb ik hele fijne collega’s en ga echt met plezier naar mijn werk. Het is fijn hoe iedereen hier met elkaar omgaat. Ik hoop over vijf jaar nog steeds bij ABS Haans te werken.”

Tekst gaat door onder de foto.

Spuitcabine bij ABS Haans

De ene deuk is moeilijker dan de andere

“Het hele proces van een auto die met schade binnenkomt tot het eindresultaat, vind ik mooi. Ik vind alle klussen leuk om te doen. Dit komt vooral door de afwisseling. Elke klus heeft weer een andere aanpak nodig. De ene deuk is moeilijker dan de andere. Je bent eigenlijk nooit uitgeleerd.”

“Nieuwe auto’s zitten vaak overzichtelijker in elkaar. Bij oudere auto’s is het vaak zoeken hoe het zit. Volkswagens is mijn favoriete automerk. Niet alleen omdat ik er zelf eentje rijd, maar het is ook een fijne auto om aan te sleutelen. Ze hebben vaak dezelfde bumpers en schroeven.”

“Voor iedereen die het leuk vind om met zijn handen te werken en houd van afwisseling in zijn werk, zou ik zeker eens een dagje meelopen bij een autoschadeherstelbedrijf. Je bent hier nooit uitgeleerd.”