• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Ik werk liever aan de buitenkant dan aan de binnenkant’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Max Verhaeren.

Max Verhaeren (18) volgt de opleiding tot autoschadehersteller/autospuiter in Boxtel. Hij wil zich specialiseren in spuitwerk. “Het plaatwerk ligt mij niet zo. Ik vind het een grotere uitdaging om een auto strak te maken. Dus plamuren, afplakken en volledig spuiten. Dan zie je direct resultaat.”

“Op het VMBO heb ik drie stages moeten lopen om kennis te maken met verschillende beroepen. Ik wist al dat ik met auto’s wilde werken, dus heb gevraagd of ik ook één lange stage bij een bedrijf mocht lopen. Zo ben ik bij ABS Van Houtert terecht gekomen.”

Het zit in de familie

Max heeft plezier in zijn werk bij familiebedrijf Van Houtert. “Het is werk met veel variatie, ik heb fijne collega’s en een baas met wie ik goed kan opschieten.” Als Max klaar is met school wil hij zich verder blijven ontwikkelen. “Ik wil zo ver mogelijk komen in dit vak.”

Werken met auto’s zit duidelijk in de familie. “Ik wilde altijd al iets met auto’s doen,” vertelt Max. “Vroeger hielp ik mijn oom af en toe mee in zijn autobedrijf. En mijn oudste broer is monteur, wij sleutelden vaak samen aan auto’s. Toch spreekt het motorische gedeelte mij minder aan. Ik werk liever aan de buitenkant dan aan de binnenkant.”