• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Innovatie in de werkplaats: luchtdrogende lakken

Bij ABS Autoherstel zijn we altijd op zoek naar slimmere werkprocessen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, ook met het oog op duurzaamheid en efficiënte inzet van personeel. Want hoe kunnen we het steeds complexere werk goed en veilig blijven uitvoeren terwijl er minder vakmensen beschikbaar zijn? Innovatieve technieken in de werkplaats kunnen een oplossing zijn.

Een goed voorbeeld van materialen die helpen bij een efficiënt proces zijn de luchtdrogende lakken van Sikkens. De innovatieve clearcoat zorgt voor optimaal gebruik van de spuitcabine. Tijdens het totale reparatieproces werkt het niet alleen tijdbesparend, je bespaart ook mankracht. Met als resultaat een geoptimaliseerd werkproces. 

Het spuiten en uitspuiten is eenvoudig. Bij werkzaamheden aan meerdere panelen is er geen uitdamptijd nodig tussen de lagen, waardoor alles met één vloeiende beweging kan worden aangebracht. Ook het poetsen verloopt snel en moeiteloos, zodat de verwerkingstijd minimaal is. Dat noemen we pas een efficiënt werkproces.

Door de verschillende droogopties is de lak te gebruiken in elke spuitcabine.

  • 5 minuten bij 60 graden
    Snelle droogmethode, ideaal voor een spoedreparatie. Je kunt gaan poetsen zodra de lak tot kamertemperatuur is afgekoeld. In deze tijd heb je precies genoeg tijd om je apparatuur te reinigen en je klaar te maken voor de volgende spuitklus.
  • 45 minuten bij 20 graden
    Drogen bij kamertemperatuur bespaart natuurlijk energiekosten. Maar het hoeft niet ten koste te gaan van de snelheid. De lak is namelijk al stofdroog na vijftien minuten. Je kunt de spuitcabine na een kwartier weer inzetten voor de volgende reparatie.

Ga jij ook voor een optimaal werkproces?