• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Jan Lammers ZZF Rally 2017

7 oktober vond de 12e Jan Lammers ZZF Rally plaats. De rallyrijders zamelden geld in voor het Zeldzame Ziekten Fonds. De opbrengst van €115.954,- komt dit jaar ten goede aan onderzoek naar de ernstige zeldzame ziekte PKAN (Pantothenate Kinase-Associated Neurodegeneration).

Onderzoeker mevrouw Ody Sibon van het UMC Groningen neemt de cheque in ontvangst.

ABS Autoherstel is sponsor van deze rally. Er reden dan ook vijf ABS-teams mee in de rally. In totaal vertrokken zo’n 85 equipes vanuit de Efteling. Kinderen met een zeldzame ziekte zwaaiden de stoet bijzondere auto’s uit. De route bracht de rallyrijders langs het klooster Sint-Catharinadal, waar zusters voor een rondleiding en uitleg zorgden. Uiteindelijke finishten de deelnemers op vliegbasis Volkel.

Oud-Formule-1 coureur Jan Lammers heeft zijn naam aan het evenement verbonden. Lammers: “Het Zeldzame Ziekten Fonds is een geweldige organisatie die zich inzet voor een belangrijk maatschappelijk probleem. Bovendien weet ik als trouwe deelnemer hoe leuk de ZZF Rally is. Aan een evenement als dit verbind ik graag mijn naam!”

Behalve Jan Lammers waren er diverse andere bekende ambassadeurs aanwezig; Bas van Werven, Gaston Starreveld, Jan Kees de Jager en Jan Peter Balkenende reden mee.

Impressie

Bekijk hier een impressie van de rally

https://youtube.com/watch?v=PClKN9POO0Q%3Ffeature%3Doembed

Het Zeldzame Ziekten Fonds vraagt aandacht voor zeldzame ziekten. Het fonds zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan ziekten en organiseert speciale dagen voor lotgenoten. ABS Autoherstel is sinds 2015 sponsor van de ZZF Rally en ondersteunt hiermee het Zeldzame Ziekten Fonds en haar doelen.