• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Mijn autoschade: ‘Ik ben een oldskool autorijder’

De relatie tot de auto verandert. Nog niet zo lang geleden was de auto echt iets om trots op te zijn. Dat is voor veel mensen nog steeds zo, maar we zien ook een verschuiving. Hoe is dat voor onze klanten? In een serie blogs duiken we dieper in dit onderwerp. Deze keer gingen we langs bij ABS Autoherstel Zuid en spraken we met Peter Pennings.

Lease of privé?

“Ik ben nu al zeventien jaar een leaserijder en rijd met mijn auto ook privé. Om de paar jaar mag ik een andere auto uitzoeken en dan voelt het net als Sinterklaas. Dat zijn wel de leuke dingen van het werk. In totaal heb ik zo’n achttien auto’s gehad waarvan ongeveer zes lease wagens.” 

Ik rijd normaal gesproken ongeveer 80.000 kilometer per jaar. Dit jaar kom ik waarschijnlijk niet verder dan 30.000 km, vanwege COVID. Gelukkig vind ik autorijden leuk. Naar mijn mening wordt het met de jaren wel steeds minder leuk. Ik zie het verkeer echt veranderen. Je staat tegenwoordig veel meer stil op de weg, automobilisten zijn onvriendelijk en zijn vaak met andere dingen bezig dan met autorijden.

Vroeger was ik veel gehaaster op de weg. Nu neem ik de tijd en hierdoor heb ik ook minder commentaar op andere weggebruikers.

Hoe komt u hier terecht?

Ik ben doorgestuurd vanuit de verzekeringsmaatschappij. Voor mij is het de eerste keer dat ik in aanraking kom met ABS Autoherstel. ABS Autoherstel Zuid heeft de schade prima hersteld en de auto snel en netjes afgeleverd.

Tekst gaat verder onder de foto

Wat voor soort schade is er hersteld?

Er is schade hersteld van de vorige berijder. Het ging om flinke krassen aan de buitenkant van de auto en de bekleding van het dashboard kastje was versleten.  

Wat betekent uw auto voor u?

Ik ben een oldskool autorijder en ben altijd zuinig op mijn auto’s. Ik zorg dan ook goed voor mijn Mercedes. Omdat ik een representatieve functie heb en veel op pad ben met mijn auto vind ik het belangrijk dat hij netjes is, ook al is het een lease auto. Als ik mijn auto inlever geloven ze vaak niet dat ik er tweeënhalve ton mee gereden heb. 

Ik ben niet per definitie een Mercedes rijder. Ik wil in kwalitatieve goede auto’s rijden. Dan is een Mercedes rijden natuurlijk geen straf, maar dan wil ik wel dat de auto er als een Mercedes uitziet en niet als een verouderde bak. Het zijn dure auto’s en daar geniet ik ook van.

Ik zie het als een heel belangrijk stuk verlenging van het kantoor. 

Soms rijd ik zo’n 500 km per dag, dus comfort en bedieningsgemak vind ik belangrijk. Daarbij staat veiligheid voorop. Ik vind opties als spraakbesturing en integratie met apps hele mooie technieken die ik dagelijks gebruik. Hierdoor ben ik weinig afgeleid en kan ik mijn ogen gewoon op de weg houden.