• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Nieuw talent voor autoherstel: Een unieke aanpak tegen personeelstekort

In de dynamische wereld van autoherstel staan we voor een gezamenlijke uitdaging: een groeiend tekort aan gespecialiseerd personeel. De vraag naar technisch personeel neemt toe, terwijl het vinden van vakkundige krachten steeds moeilijker wordt.

ABS Autoherstel heeft in samenwerking met UWV, Innovam en Schadenet een unieke pilot gelanceerd die gericht is op het aantrekken en opleiden van talent uit andere sectoren. Dit programma illustreert onze creativiteit in het werven van nieuwe medewerkers en benadrukt onze inzet om deze nieuwe krachten, na hun introductietraject, een vaste plek binnen ons vakgebied te bieden.

Een kijkje in het pilotprogramma

De komende maanden slaan we de handen ineen om enthousiastelingen, geselecteerd door het UWV en geĆ«valueerd door Innovam op motivatie en technisch inzicht, klaar te stomen voor een toekomst in de schadeherstelbranche. 

Deze kandidaten ondergaan een intensieve opleiding ‘Algemeen Schadeherstel’ bij Innovam, waarbij de kosten volledig gedragen worden door UWV/OOC. Na deze periode bieden we hen een detacheringscontract aan, met uitzicht op een vaste aanstelling. 

Samen bouwen aan de toekomst

Deze pilot is slechts het begin. We zien het als een springplank naar een duurzame oplossing voor het personeelstekort in onze branche. 

Samen verwelkomen we een nieuwe generatie vakmensen en tillen we de kwaliteit en capaciteit van onze branche naar een hoger niveau.