• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Nieuwbouw Splinter: meer ruimte, werkplezier en doorgang

Ruim een jaar geleden ging de eerste spade de grond in. Inmiddels is de tweede vestiging van ABS Autoherstel Splinter alweer een paar maanden operationeel. En dat bevalt goed. Met meer ruimte, werkplezier en meer doorgang dan verwacht. Stephan Gamelkoorn aan het woord.

Bij de receptie ogen de muren nog kaal. “Daar komen we nu pas een beetje aan toe,” zegt directeur Stephan Gamelkoorn. “Het doel was eerst operationeel te zijn, en dat is gelukt.”

Splinter heeft nu twee vestigingen op honderd meter afstand van elkaar. De nieuwe vestiging is gebouwd om complexe, high tech schades te repareren. “We zien hier veel elektrische en hybride auto’s en werken vaak met aluminium,” zegt Stephan. “Het allround werk blijft op de andere vestiging.”

Duurzaam

Uiteraard is het pand gebouwd volgens de laatste standaarden in de bouw. En die zorgen voor een duurzaam geheel. Het water in de wasstraat wordt hergebruikt, alle verlichting is ledverlichting en het pand heeft een hoge isolatiewaarde. “Over kostenbesparing kan ik nu nog niets zeggen, maar het effect van de isolatie is goed te merken. Als we ‘s ochtends binnenkomen is het nog aangenaam warm in de werkplaats, terwijl de kachel ‘s nachts uit heeft gestaan.”

“Onze focus op duurzaamheid zit hem ook in het elektrisch rijden. We zijn niet alleen gespecialiseerd in het herstellen van schades, maar ook ons vervangend vervoer is veelal hybride of elektrisch.”

Krap

Ondanks dat Splinter nu twee locaties heeft, gebeurt de dagstart met alle medewerkers gezamenlijk. “Zo blijft iedereen van elkaars werk op de hoogte, we zijn tenslotte één bedrijf. We merken nu ook dat de jongens snel even de fiets pakken om iets op de andere vestiging te overleggen.”

De eerste vestiging aan de Computerweg biedt ruimte aan 30 personeelsleden. Dan kun je je voorstellen dat het met 50 mensen een beetje krap is. “Als er een auto van de brug af kwam, moesten drie mensen hun werk verplaatsen. Ze waren aan het begin en eind van de dag een half uur bezig om alle auto’s in en uit te rijden.”

De extra ruimte was dus zeer welkom legt Stephan uit: “Nu is er veel meer lucht, rust en overzicht. Iedereen kan weer op zijn eigen plek werken en dat vergroot ook het werkplezier. En dat iedereen met plezier werkt, is voor ons het belangrijkste.”

Aandacht

Aandacht voor de mens staat bij Splinter centraal. “We nemen de tijd om even een praatje te maken, zodat we goed weten wat er bij een ieder speelt. We proberen er bijvoorbeeld ook rekening mee te houden hoe mensen benaderd willen worden. Dat verschilt per cultuur en er lopen hier mensen met allerlei achtergronden op de werkvloer. Als je mensen op de juiste manier benadert, motiveert dat ontzettend. En gemotiveerd personeel is de basis voor succesvol ondernemen.”

Die aandacht vertaalt zich ook naar personeel betrekken bij bijvoorbeeld de bouwplannen. “Samen met de medewerkers hebben we gekeken wat er moest gebeuren om elke soort schade goed af te handelen. En hoe we de nieuwe werkplekken zo efficiënt mogelijk konden inrichten.” Dat efficiënt inrichten is gelukt, beter dan verwacht zelfs. Stephan: “Het pand blijkt nog meer doorgang aan te kunnen dan we hadden verwacht. En dat betekent dus ook dat we meer personeel nodig hebben dan we dachten.”

“Gelukkig merken we dat nieuwe medewerkers ons weten te vinden. Ik denk dat ze ontzag hebben voor de stappen die we maken en dat het leeft in de markt dat de mens hier centraal staat.”