• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Als voorbewerker/spuiter maak je een auto mooi en zie je resultaat’

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Manolito Nowak uit Amsterdam Noord.

Droombaan

Manolito (17) is sinds de middelbare school al omringd door auto’s. “Ik hielp bij het bouwen van BMW-raceautos als vakantiewerk en had een bijbaan in een autogarage.” Momenteel doet hij de tweejarige opleiding tot autoschadehersteller en is werkzaam bij het vernieuwde ABS Splinter.  

“Toen ik op zoek ging naar een stage kwam ik door mijn vader bij ABS Splinter terecht. Hij had in het verleden zijn auto een keer hier laten herstellen en dacht dat dit weleens wat kon zijn”. En dat bleek te kloppen. Manolito heeft het super naar zijn zin en denkt zijn droombaan te hebben gevonden. “Als voorbewerker/spuiter maak je een auto mooi en zie je resultaat”.

Toekomst

Wat hij van de veranderingen bij ABS Splinter vindt? “Heel fijn. Het werkt veel efficiënter en alles is nog schoon, haha.” Nu doet hij voornamelijk de voorbewerking, in de toekomst wil hij zich graag ontwikkelen tot autospuiter.

“Ik vind elke klus leuk en leer iedere dag bij. Maar, het opknappen van een BMW is toch wel mijn favoriet. Ik heb zelf een BMW, die ik wil gaan opknappen. Eerst maar eens mijn rijbewijs halen”.