• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Noordkaap Challenge gestart

Vanochtend is in alle vroegte de Noordkaap Challenge van start gegaan in Hilversum. Als Friend van deze rally was ABS uiteraard bij die start aanwezig.

Vanochtend is in alle vroegte de Noordkaap Challenge van start gegaan in Hilversum. Als Friend van deze rally was ABS uiteraard bij die start aanwezig.

Onder luid getoeter, in de sneeuw en vol enthousiasme vertrokken de auto’s. Rappers Rico en Sticks gaven het startsein.

In 13 dagen rijden de 40 equipes naar de Noordkaap. Met de rally zamelen de teams geld in voor de stille ramp van 3FM Serious Request. De finish van de tocht is dan ook bij het Glazen Huis in Apeldoorn.

Kerstman

De eerste stop is Kopenhagen. Verder voert de route langs de Noorse fjorden, door bergen, bossen en over ijsmeren. Ook ontmoeten de teams de kerstman in Rovaniemi, zijn geboorteplaats in Finland. En kruisen ze de Arctic Circle. In totaal leggen de equipes ongeveer 7200 kilometer af.

Vorig jaar heeft de Noordkaap Challenge bijna twee ton opgehaald voor Serious Request. En nu is er al meer dan €80.000 ingezameld. De teller blijft uiteraard de komende twee weken lopen.

“We zijn trots hier een bijdrage aan te kunnen leveren,” zegt Ineke van Klei, marketing- en communicatieadviseur bij ABS. “Deze mooie autorit onder extreme omstandigheden draagt ook nog eens bij aan het goede doel. Wat ons betreft een prachtige, zinvolle afsluiter van het jaar.”

Serious Request

Dit jaar haalt 3FM geld op om ouders en kinderen te herenigen. Door rampen en conflicten wereldwijd zijn vier miljoen familieleden elkaar kwijt. Het Rode Kruis spoort vermiste kinderen op en brengt ze weer terug bij hun familie.

We volgen de Noordkaap Challenge op de voet en houden jou natuurlijk ook op de hoogte. Via onze Facebookpagina zie je regelmatig updates voorbij komen.