• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

On Stage: enthousiasme voor het vak delen

Sinds een paar jaar doet ABS Autoherstel Den Elzen in Zoetermeer mee aan On Stage. Dit is een landelijk initiatief dat leerlingen van het vmbo uit het tweede en derde leerjaar kennis laat maken met verschillende beroepen.

Het On Stage project bestaat uit een beroepenfeest en een doe-dag. Tijdens het beroepenfeest presenteren diverse bedrijven uit de regio zich. Leerlingen maken kennis met meerdere beroepen. Bij de twee beroepen die ze het meest interessant vinden, kunnen ze een kijkje in de keuken. Dat doen ze op de Doe-dag.

Aan de slag

Tijdens deze doe-dag gaan de leerlingen naar de bedrijven toe. “We krijgen twee groepen leerlingen over de vloer,” zegt Denise Jespers van ABS Den Elzen. “Na een rondleiding gaan ze daadwerkelijk zelf aan de slag in de werkplaats. Ze doen bijvoorbeeld restyle-werkzaamheden van kleine deukjes, wat voorbewerking zoals schuren en wat spuitwerk.”

De leerlingen waren de laatste keer heel erg enthousiast. “Er zat zelfs een zeer getalenteerde jongen tussen,” zegt Denise. “Hij had echt aanleg voor restylen en kon het meteen, terwijl dat toch de nodige oefening vraagt. De jongens in de werkplaats zeiden meteen: die willen we hebben!”

Investeren in talent

Behalve dat leerlingen een goed beeld krijgen van de werkzaamheden van een schadehersteller, levert On Stage voor de deelnemende bedrijven ook wat op. Het is een mooie manier om het enthousiasme voor het vak over te brengen op de nieuwe generatie. Zeker in deze tijd waarin het lastig is om jongeren te interesseren voor een technisch beroep.

Daarom Blijft ABS Autoherstel investeren in leerlingen. In deze blog en infographic zie je hoe we dat aanpakken.

Jongeren raken enthousiast van dit soort dagen. Er komen namelijk regelmatig stagiaires uit voort. Zo ook voor ABS Den Elzen. Denise: “Na de afgelopen On Stage dag hebben twee stagiaires zich aangemeld. Daar zijn we super blij mee!”