• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Onze zoektocht naar technisch personeel

Niet alleen in de automotive wereld, maar over de hele linie is er een tekort aan technisch talent. Als werkgever én als vertegenwoordiger van het vak moeten we in beweging komen om deze uitdaging verder voor te zijn. Ineke van Klei legt uit hoe ABS Autoherstel dit doet.

Vakgebied opnieuw positioneren

“Voorheen hadden we voornamelijk concurrentie binnen de automotive wereld,” zegt Ineke. “Iedereen was op zoek naar de pareltjes onder het technisch personeel. Inmiddels kunnen we het ons niet meer veroorloven om alleen op zoek te gaan naar de pareltjes. Technisch personeel is op het moment zo schaars dat we iedereen kunnen gebruiken.”

“Sterker nog, het lijkt erop dat we niet alleen ABS Autoherstel moeten positioneren als toekomstige werkgever. Zeker voor de jongere doelgroep is het zaak om het hele vakgebied opnieuw te positioneren. Jongeren moeten het vak autoschadeherstel weer aantrekkelijk gaan vinden.”

Zaadjes planten

“Onlangs zijn we gestart met een eigenwijze wervingscampagne richting onze doelgroep. Natuurlijk blijven we ons richten op de ervaren mensen. Hiervoor kunnen onze ondernemers vacatures plaatsen op www.werkenbijabsautoherstel.nl. Vervolgens kunnen ze zelf promotiemateriaal aanvragen om de vacatures verder te promoten. Zowel online als offline.”

“Daarnaast zijn we ook gestart met een awareness-campagne richting de toekomstige doelgroep. We zijn zaadjes aan het planten bij VMBO-leerlingen, zodat ze serieus overwegen om autoschadeherstel te kiezen als vervolgopleiding.”

Spotify

“In de eerste fase creëren we naamsbekendheid. We laten zien dat autoschadeherstel ook een optie is. Daarom worden er op VMBO-scholen in de buurt van een opleiding autoschadeherstel posters gehangen die meer vertellen over het vakgebied. Dit zijn posters die het vak uitbeelden met een oproep om te kijken op www.jouwtoekomstbijabs.nl.”

“Parallel aan de plaatsing van de posters loopt er ook een campagne op Spotify. Uit cijfers blijkt dat een groot deel van de doelgroep gebruik maakt van een gratis Spotify account. Met een commercial getarget op deze doelgroep laten we de naam ABS Autoherstel nogmaals vallen met een link naar de landingspagina.”

Dag van het Autoschadeherstel

“In de volgende fase gaan we naar de doelgroep toe. Het is tijd om de awareness-campagne om te zetten in een kennismaking. Onze ondernemers zijn aanwezig op de open dagen van de verschillende scholen in hun omgeving om meer te vertellen over het vak autoschadeherstel en over ABS Autoherstel als werkgever. Natuurlijk loopt er niemand weg bij onze stands zonder een tas met ABS Autoherstel goodies.”

“Daarnaast zijn we van plan om een heuse ‘Dag van het Autoschadeherstel’ in het leven te roepen. Een ode aan het vak, een dag waarop ons vak goed in het zonnetje gezet wordt. We zijn op dit moment druk bezig met het maken van plannen rondom deze dag.”

Klaar voor de volgende versnelling

“Het is even schakelen om op deze manier op zoek te gaan naar nieuw talent. Maar het geeft veel voldoening om te zien dat jongeren die voorheen nooit gedacht hadden aan autoschadeherstel én misschien nog nooit gehoord hadden van ABS Autoherstel nu ineens onze website bezoeken. Waar ze lezen over 5 redenen waarom autoschadeherstel hun toekomst is. Het zou namelijk zonde zijn als ze niet voor dit vak zouden kiezen omdat ze het niet kennen.”