• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Veel ABS-ondernemers geven graag een kijkje in de keuken. Zo ook Corrie Muus. Hij laat een groep leerlingen zien wat het vak van schadehersteller inhoudt.

Wat zijn de meest voorkomende schades? Waar worden de meeste schades veroorzaakt, op snelwegen of binnenwegen? Komt er ook wel eens een auto binnen waarmee iemand is omgekomen? Hoe lang is de opleiding voor autoschadetechnicus?

Dit zijn zomaar een paar van de vragen die deze ochtend de revue passeerden. De leerlingen van Pro Assen, een school voor praktijkonderwijs, oriënteren zich op een vervolgopleiding of beroepskeuze en hebben ook interesse in autoschadeherstel.

Interactie

“Het was leuk om de interactie met de leerlingen aan te gaan,” zegt Corrie Muus van ABS Autoherstel Muus in Assen. “Ik heb zeker de indruk dat de leerlingen het erg leuk vonden en oprecht geïnteresseerd waren in het schadevak.”

Tijdens de rondleiding door het bedrijf stond Corrie Muus stil bij alle facetten van het vak. Gedurende de rondleiding volgden ze de route die de auto’s afleggen, van intake tot aflevering.

De leerlingen kregen onder andere uitleg over de demontage en montagewerkzaamheden. Ook kwam het plaatwerk aan bod waarbij de leerlingen zelf om beurten een motorkap mochten proberen uit te deuken met UZ-tools. Dit vonden ze erg interessant, maar spierballen blijken geen overbodige luxe te zijn. “Het viel de jongens wel tegen hoeveel kracht er eigenlijk nog bij komt kijken,” vertelt Corrie.

Vervolgens kreeg de groep uitleg bij de voorbewerking, de verfmengruimte, de spuiterij en het dippen/watertransfer.

Cijfer

Eigenlijk was de tijd te kort, maar de leerlingen moesten door naar een volgende les. De reacties waren erg positief. “De jongens hebben een punt gegeven voor de presentatie en de groep heeft niet eerder zo’n hoog cijfer gegeven,” laat docent Rein van Dijk weten.

“Het is mooi om te zien dat we op deze manier jongeren enthousiast kunnen maken voor het vak,” sluit Corrie af. “Misschien zie ik een van deze jongens over een tijdje wel terug.”