• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Sterretje in je voorruit?

Een steentje op de weg. Meer is er voor ruitschade niet nodig. En het geeft vaak een behoorlijke klap, dat steentje dat tijdens het rijden tegen je voorruit knalt. Zeker als er meteen een sterretje ontstaat, is dat best even schrikken. Je vraagt je misschien af of je nog wel door kunt rijden, en zo ja: hoe lang. En wat kost het eigenlijk als je dat sterretje in je voorruit moet laten repareren?

Bij ABS Autoherstel beantwoorden we je vragen graag. Omdat ruitschade al jarenlang de meest gemelde autoschade is, weten we als geen ander hoe je daarmee om moet gaan. 

Doorrijden met ruitschade

Met een klein sterretje in je voorruit hoef je de auto niet meteen langs de kant van de weg te parkeren. Daar kan je tijdelijk nog wel even mee doorrijden. Doe dat echter niet te lang. Een sterretje is een zwakke plek in je autoruit die zeker bij grote temperatuurwisselingen een barst of scheur kan worden. In dat geval ben je veel verder van huis. Een sterretje is vrij eenvoudig te repareren, maar bij een scheur is het nodig om je hele voorruit te vervangen. 

Hoe langer je met een sterretje in je voorruit blijft rondrijden, hoe groter de kans dat vuil zich ophoopt in de kleine barstjes. Dan is het ook niet meer goed te herstellen. Het is dus zaak het zo snel mogelijk te laten herstellen. 

Laat een sterretje in je voorruit opvullen

Vooral in de winter is het belangrijk om niet te lang met ruitschade te blijven rondrijden. De temperatuurwisselingen van je voorruit zijn dan het grootst: als je bij vorst de autoverwarming aanzet. Maar ook in de zomer loop je risico, omdat de buitentemperaturen overdag dan snel oplopen. 

Laat een sterretje in je autoruit daarom altijd zo snel mogelijk repareren. Bij ABS Autoherstel gebruiken we voor sterretjes kleiner dan een 2 euromunt een speciale hars waarmee we het sterretje opvullen. Daarna vlakken we het af en daarmee heb je snel een mooi resultaat. De reparatie is klaar terwijl je bij ons in de wachtruimte van een kop koffie geniet.  

Kosten van een sterretje repareren in je autoruit

In veel gevallen vergoedt je autoverzekering de kosten van een sterretje repareren in je voorruit. Daarover vind je meer informatie in je polis. Bij ABS Autoherstel zoeken we dit ook graag voor je uit. 

Vergoedt je verzekering de schade niet? Dan is de autoruitschade vaak tegen lage kosten te verhelpen. Dat komt omdat een sterretje vaak eenvoudig te repareren is. Zodra we meer informatie over de ruitschade hebben, overhandigen we je graag een overzichtelijke en vrijblijvende prijsopgave. 

bars

Sterretje in je autoruit?

Laat het herstellen bij een vestiging bij jou in de buurt. Dan kun je straks weer veilig de weg op!

Afspraak maken