• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Van gezinsauto naar collectors item

In 1995 kocht Dennis van Diermen van ABS Autoherstel Henri & Herman een Opel Kadett C Coupé. Inmiddels heeft hij samen met zijn collega’s de auto helemaal opgeknapt. Een project om trots op te zijn. Hier vertelt hij erover.

“Je weet hoe dat gaat op een vrijmibo,” vertelt Dennis. “De toenmalige directeur vertelde dat hij op zoek was naar een oldtimer voor in de showroom. Hij wilde een Opel Kadett C Coupé in wit en geel. Toevallig had ik die in mijn schuur staan.”

Meer dan 1000 uur werk

Vijf jaar en meer dan duizend manuren verder is de klus geklaard. Dennis heeft er zelf vier jaar lang elke zaterdagochtend aan gewerkt. Daarnaast heeft het hele team meegewerkt. Een mooie klus voor de rustige momenten. 

“Iedereen heeft wel wat in zijn handen gehad, daar ben ik trots op,” vertelt Dennis. Uiteindelijk heeft hij zelf de auto gespoten. “Het blijft toch mijn auto. Ik heb hem voor 500 gulden gekocht in 1995. Hoeveel hij nu waard is, weten we nog niet precies, maar dat zal rond de €25.000 uitkomen. Dat is toch bizar?! Het is gewoon een gezinsauto uit de jaren 70.”

“Toen de auto helemaal kaal gemaakt was, kon je goed zien in welke staat hij verkeerde. In elk lasdeel was de datum van de productie gestanst. Dat was me voorheen nooit opgevallen. Nu zag je 1978 overal terugkomen. Je kon heel mooi zien dat de auto uit losse delen was samengesteld en dat er nooit wat aan vervangen was.” 

Een jaar zoeken

De meest voorkomende schade bij een oldtimer? “Roest natuurlijk,” lacht Dennis. “Maar de meeste tijd gaat zitten in onderdelenvoorziening. Als een ruit sneuvelt bij de demontage kun je die normaal gesproken bestellen en heb je de volgende dag een nieuwe binnen. Maar ruiten van oldtimers, die zijn niet meer ‘even’ te bestellen. Je moet gaan speuren. Bijna een jaar ben ik op zoek geweest naar goede wielen tegen een nette prijs. Veel onderdelen heb ik in Duitsland en Engeland gehaald.”

‘Jouw auto is geen nummer’

Dennis helpt regelmatig mee in het bedrijf van een vriend die gespecialiseerd is in het opknappen van oldtimers. Hij spreekt dus uit ervaring als hij zegt: “Restauratie van oldtimers valt altijd tegen. Je moet de auto eerst kaal maken en vanaf nul beginnen. Je kunt vooraf niet voorspellen wat je gaat tegenkomen.” 

Als mensen aan de balie kwamen bij de schadeafdeling van ABS Autoherstel Henri & Herman in Amersfoort, konden ze de Opel Kadett in de werkplaats zien staan. Dat leverde veel reacties op. “Zo’n project laat zien dat we hier met passie voor het vak werken,” vertelt Dennis. “Het geeft aan wat er mogelijk is, dat we de kennis hebben om zo’n auto weer mooi te maken. Nieuw of oud, je auto is geen nummer.”  

De showroom waar de auto eigenlijk voor bedoeld was, is verbouwd waardoor er geen ruimte meer is voor de Opel Kadett. Dennis: “We kunnen de auto perfect gebruiken voor acties en evenementen, het is een mooie blikvanger. En met mooi weer ga ik er lekker zelf de weg mee op.”