• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Van werkplaats tot front office

Autoschadeherstel is een prachtig vak waarin de technologische ontwikkelingen nooit stil staan. Helaas maken tegenwoordig maar weinig mensen de keus voor een technisch beroep. Daarom zijn we extra blij met degenen die het wel doen: onze leerlingen! Deze keer aan het woord: Han van ABS Autoherstel Den Elzen in Breda.

Han de Keizer (21) is een echte autoliefhebber. Het mooiste aan het vak vindt hij dan ook dat hij met allerlei verschillende auto’s kan werken. Zijn eigen Audi A3 heeft hij ook onder handen genomen. “Ik heb hem zelf opnieuw gespoten: lichtgrijs met zwarte accenten.”

Diploma’s

“Het leek me goed om zo lang mogelijk op school te blijven en zoveel mogelijk diploma’s te behalen. De afgelopen vijf jaar heb ik vier opleidingen gedaan. Plaatwerker niveau 2 en 3, spuiten niveau 3 en technisch leidinggevende.”
Voor die laatste opleiding werkt hij nu bij Den Elzen. “Dit is een brede opleiding waar je leert leiding te geven aan een werkplaats. Je kunt in principe in elk technisch beroep terecht. De meeste jongens uit mijn jaar werken in de installatietechniek. Er is nog één andere leerling die in het schadeherstel werkt.”

Han heeft inmiddels alle facetten van het schadeherstelvak gezien. Van de front office tot de werkplaats. Dat laatste heeft zijn voorkeur. “Uiteindelijk wil ik een leidinggevende functie in de werkplaats, maar momenteel richt ik me vooral op spuitwerk. Volgende maand heb ik namelijk mijn laatste examen voor Spuiten niveau 3. Daarvoor wil ik nu nog even de puntjes op de i zetten.”

Bekend

Han kent ABS Autoherstel goed. Niet alleen omdat hij de afgelopen jaren in verschillende vestigingen heeft gewerkt. Ook omdat zijn vader al 25 jaar zijn eigen schadeherstelbedrijf heeft, ABS Autoherstel Breedveld in Gorinchem.

Of Han het bedrijf wil overnemen, weet hij nog niet. Eerst maar eens kijken of hij ergens die leidinggevende functie in de werkplaats kan krijgen. Daar wil hij naar toe werken. Een van de belangrijke dingen in zijn werk vindt hij dan ook de doorgroeimogelijkheden. Maar uiteraard zijn collega’s het allerbelangrijkst. Een goede sfeer maakt dat je met plezier naar je werk gaat.

bars

Is dit mooie vak ook iets voor jou?

 Wij zoeken enthousiaste mensen die het vak willen leren én ervaren vakmensen die het verschil maken.

Check onze vacatures