• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Waarom en hoe ABS inzet op autoruitherstel

Autoruitherstel schuift steeds dichter naar autoschadeherstel toe. Dit komt onder andere door de toenemende complexiteit van autoruiten door veiligheidssensoren en ADAS-systemen. Onze vernieuwde autoruitherstelpropositie zorgt voor een transparant en centraal gestuurd model dat eenduidig in de hele keten is geïmplementeerd. Edward Reinderts, manager operations en commercie bij ABS Autoherstel vertelt waarom ABS Autoherstel is ingesprongen op autoruitherstel. 

Bij een autoschade als gevolg van aanrijding, is ook vaak de ruit beschadigd. Daarom deden we al aan autoruitherstel. Je ziet alleen dat de afgelopen jaren autoruiten steeds meer onderdeel zijn geworden van de carrosserie. Dus het is er niet meer alleen voor de veiligheid en om wind tegen te houden, maar ook als dragend deel zoals een glazen panoramadak. 

Daarnaast helpen tegenwoordig camera’s in ADAS-systemen de berijder om veilig op de weg te blijven. Veiligheid is voor ons het belangrijkste, dus het is een hele logische keuze om autoruitherstel verder te integreren in autoschadeherstel.

Steeds complexer

Vroeger was de autoruit niet meer dan een klimaatscheiding tussen warm en koud of nat en droog. Tegenwoordig is het een enorm belangrijk onderdeel van de auto geworden. Het maakt dat je veilig de weg op kunt. 

Je ziet steeds meer nieuwe auto’s met veel kalibratie apparatuur, camera’s en radarsensoren in de ruiten. Om deze autoruiten te vervangen en herstellen is meer specifieke kennis nodig. Je kunt echt niet meer binnen tien minuten de weg op.

Camera’s moeten bijvoorbeeld na herstel gekalibreerd worden, zodat deze weer werken naar behoren en voldoen aan een bepaalde standaard. 

Behalve dat auto’s complexer worden, zijn ze ook steeds lichter gebouwd. Ook ruiten zijn daarom dunner geworden in de loop der jaren. Hierdoor heb je sneller kans op schade. Als schadehersteller moet je kennis dus up-to-date zijn. Je moet weten hoe je met die dunne ruiten omgaat en hoe deze veilig kunnen worden hersteld en/of vervangen. 

Kwaliteit waarborgen

Door continu op te leiden en de juiste materialen in te kopen kunnen we kwaliteit waarborgen. Voor het opleiden en trainen van mensen hebben we een standaard trainings- en opleidingsprogramma: de ABS Academy. We controleren als ABS Autoherstel daarnaast zelf of onze ondernemers voldoen aan alle normen, door middel van audits. Zo kunnen we aantonen dat de ruiten ook veilig worden hersteld. 

Daarnaast maken we afspraken met onze fabrikanten over de kwaliteit van de autoruiten die zij leveren. Zo waarborgen we kwaliteit van de materialen. Ook van bijvoorbeeld de kit waar de ruit mee wordt vastgezet. 

Deze zorgt er tenslotte voor dat de ruit op zijn plek blijft zitten. Je hoort weleens dat automobilisten binnen een half uur weer voorzichtig de weg op kunnen, en dat de kit vanzelf droogt. Daar geloven wij niet in! We moeten zeker weten dat de berijder 100% veilig de weg op kan. We zorgen dus voor voldoende droogtijd bij het inzetten van een ruit.

Door de kwaliteit te borgen weten we dat het werk gedaan wordt met de juiste kennis en volgens de geldende richtlijnen. Dit past binnen ons kwaliteitsprogramma ABS Totaalherstel. De term Totaalherstel zegt het eigenlijk al: ruiten horen bij de auto.

Het proces achter ABS ruitherstel

Het proces voor ruitherstel hebben we vanuit de berijder beschreven. Ruitschade aan je auto wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Daarom hebben wij een centrale servicedesk opgezet. Die is er voor klanten, maar ook voor vragen of wensen vanuit vestigingen en fabrikanten. De servicedesk helpt de klant een afspraak te maken en bestelt de juiste autoruit. Die wordt afgeleverd op de vestiging waar de afspraak is gemaakt. Mocht de ruit niet voorradig zijn dan zoeken we naar een alternatief of proberen een andere afspraak te maken met de klant. 

Afspraken platform

Voorheen kwam het weleens voor dat je eerst naar een vestiging moest rijden om de ruit te laten bekijken. Met ons nieuwe digitale afspraken platform kunnen klanten hun schade zelf managen, van foto’s van de schade tot herstelafspraak. 

We hebben altijd wel een wachtruimte met lekkere koffie en gratis wifi. Natuurlijk kunnen wij zorgen voor een vervangende auto, maar wij kiezen toch liever een duurzame optie. Bijvoorbeeld een leenfiets of de mogelijkheid om bij ons te werken tijdens de reparatie.

Met deze nieuwe propositie wordt ABS Autoherstel een One stop shop; autoschade en ruitschade herstellen bij één partij.