• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Zo’n vijf jaar geleden koos Van Dorp Installaties ervoor om de schade aan haar wagenpark altijd te laten herstellen bij een vestiging van ABS Autoherstel. Nadine Struijk, coördinator Facilitaire Zaken, vertelt er meer over.

Gele auto’s met een grijs kenteken

“Van Dorp Installaties verzorgt de installatie en het onderhoud van alle technische installaties in een gebouw. Daarnaast kennen we ook de specialisaties grootkeuken, zwembad en liften techniek. Vanuit 14 vestigingen zijn we actief in heel Nederland. Onze monteurs rijden voor het werk ieder wel zo’n 25.000 tot 30.000 kilometer per jaar.”

“We hebben 450 eigen auto’s met een grijs kenteken voor de monteurs en nog zo’n 230 lease-auto’s met een geel kenteken voor de andere medewerkers. Bij de personenauto’s gaat het om allerlei merken en modellen, van Opel Corsa tot Mitsubishi Outlander. Bij onze wagens voor de monteurs gaat het om de Ford-modellen Courier, Connect en Custom – altijd in onze herkenbare kleur geel.”

Altijd in de buurt

“We hebben tegen de 150 schadegevallen per jaar. Van een kapot licht door een paaltje tot een flinke botsing in de file. Bijna elke week krijg ik een schadeformulier binnen. Het proces loopt vervolgens heel soepel. We hebben voor al onze schade bepaalt dat we voor het herstel naar ABS Autoherstel gaan. Dat is ook wel zo praktisch omdat die net als Van Dorp Installaties door het hele land zitten. Er is dus altijd wel een vestiging in de buurt. Met ons dienstencentrum zitten we in Zoetermeer, recht tegenover ABS Autoherstel Den Elzen. We konden dus eigenlijk niet om ABS heen.”

Het werk gaat door

“Bij schade meld ik het bij onze verzekeraar en de berijder maakt zelf een afspraak met ABS. Daar pakken ze het zelf verder op met de verzekeraar en wij hebben er dus geen omkijken meer naar. Een keer per kwartaal zit ik met ABS Autoherstel om de tafel om de zaken door te nemen. Samen kijken we dan of er nog bijzonderheden of verbeterpunten zijn. Zo hebben bijvoorbeeld afgesproken dat er altijd vervangend vervoer voor onze mensen klaar staat. Dat is ook wel nodig, want ons werk gaat gewoon door.”

Halen en brengen

“De communicatie met ABS verloopt heel vlot en ze staan altijd klaar als we vragen hebben. Verbeterpunten? Onze monteurs zijn er niet altijd van op de hoogte dat ABS Autoherstel ook een haal- en brengservice heeft. Dus dat moeten we samen nog wat meer onder de aandacht brengen, want het kan zeker tijd schelen.”