• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Wij repareren schades. HR is een aparte tak van sport.’

Hetty Verhoef van ABS Autoherstel Verhoef in Stolwijk maakt zo nu en dan gebruik van de HR-ondersteuning van het OOC. Iets wat ze iedere ABS-ondernemer kan aanraden. Waarom ze dat doet en wat het haar oplevert lees je hier.

Iedere ondernemer heeft baat bij gezonde, betrokken medewerkers die plezier in hun werk hebben. Juist in deze tijd, waarin het lastig is om goede vakmensen aan je te binden, is het extra belangrijk om goed voor je personeel te zorgen.

Er zijn tal van manieren om daaraan bij te dragen. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) heeft voor zowel werknemers als -gevers verschillende programma’s ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van gesprekscyclussen, loopbaancoaching en communicatietrainingen voor leidinggevende functies. Of aan begeleiding van oudere medewerkers om zo gezond en vitaal mogelijk hun pensioen te behalen. 

Daarnaast heeft elke ABS-vestiging vanuit het fonds recht op een bepaald aantal uren gratis HR-ondersteuning. Heel waardevol volgens Hetty: “ik heb alleen het idee dat veel collega’s hier niet van op de hoogte zijn, vandaar hier mijn verhaal.”

Ouwenelen over personeelszaken 

Voor ondernemers is het moeilijk om op de hoogte te blijven van steeds veranderende wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Of zoals Hetty het zegt: “We zijn druk met schades repareren. Dus we gaan niet lopen ouwenelen over personeelszaken. Daar ligt onze expertise niet, het vraagt andere kennis en vaardigheden van ons als ondernemer. Het is dan heel fijn als er iemand met je mee kan kijken die van alles op de hoogte is.” 

Het OOC maakt gebruik van professionele HR-adviseurs die ieder een eigen regio hebben waarbinnen ze werkzaam zijn. Jeanine de Vries van Moooi Personeelsdiensten biedt HR-ondersteuning in de regio West-Nederland. Ze komt regelmatig over de vloer in de ABS-vestiging in Stolwijk.

Steun in de rug 

“Jeanine kan bijvoorbeeld helpen bij het stevig neerzetten van het personeelsbeleid. Ook voor vragen over thema’s als duurzame inzetbaarheid, leiderschap en teamontwikkeling kun je bij haar terecht,” legt Hetty uit. “Ik weet niet tot in detail vanuit de CAO en onze wetgeving welke regels er gelden in bepaalde situaties. Bij Jeanine kan ik terecht met al deze vragen.”

“Ze heeft ook een rol gespeeld bij het oplossen van een arbeidsconflict. In gesprekken met onze medewerkers peilt ze wat er speelt. Zo kom je als ondernemer te weten hoe medewerkers in de organisatie en in hun ontwikkeling staan. Daar ligt echt haar kracht. Als werkgever krijg je toch niet alles mee. Is er bijvoorbeeld onvrede? Dan wordt dat niet snel tegen de baas geuit en doen ze dat gemakkelijker bij haar. Ze heeft een goede klik met de jongens in de werkplaats,” zegt Hetty.

“Het is heel fijn als er iemand met een bepaalde afstand en professionaliteit naar situaties kan kijken. De HR-ondersteuning vanuit het OOC voelt echt als een steun in de rug, je hebt het gevoel dat je sterker staat.”