• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Duurzaam ondernemen wordt ook in onze branche steeds belangrijker. Daarom organiseerden we vorige maand de 1001 Duurzame ABS-ideeënwedstrijd. Hiermee verzamelden we ideeën om ABS Autoherstel duurzamer te maken.

We kunnen er niet meer omheen: het klimaat verandert. De winters worden warmer, de regenbuien heftiger en het stormt vaker. Misschien ben je er zelf nog niet zo mee bezig. Misschien maak jij je zorgen, voor jezelf, voor de volgende generaties.

Wij zijn er van overtuigd dat we daar met kleine stapjes verandering in kunnen brengen. Daarom waren we heel benieuwd naar ideeën om ABS Autoherstel duurzamer te maken.

Samen naar een duurzame ABS Autoherstel

Een maand lang spoorden we alle medewerkers en ondernemers aan om hun ideeën in te zenden voor het verduurzamen van ABS Autoherstel. Iedereen kon meedoen – van werkplaats tot frontoffice of Service Centre. Met de video hieronder lanceerden we de challenge:

In totaal ontvingen we 127 inzendingen vanuit 25 vestigingen. Alle inzendingen zijn beoordeeld door onze vakjury. 

De beste ideeën

Op 28 april zijn de winnende ideeën bekend gemaakt tijdens onze algemene ledenvergadering. Dit is de top drie ingestuurde ideeën:

  1. Wegwerpbekers vervangen door afwasbare bekers of mokken.
  2. Klanten stimuleren om voor de fiets te kiezen als vervangend vervoer. Eventueel zelfs geen vervangend vervoer in ruil voor een cadeaubon of bijdrage aan een duurzaam doel.
  3. Vervangen van plastic stoelhoezen.

We hebben de deelnemers die deze ideeën instuurden beloond met mooie prijzen. Daarnaast zijn de meest actieve vestigingen getrakteerd op een avond e-karten.