• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Hou je auto in goede conditie

Het zijn rare tijden. Je werkt thuis en gaat alleen nog naar buiten voor frisse lucht of boodschappen. Je auto wordt nauwelijks gebruikt. Zorg in ieder geval dat je stilstaande auto in goede conditie blijft met de volgende tips.

Dat thuis zitten heeft ook zo zijn voordelen. Het heeft een positief effect op het milieu en je portemonnee. Het geld dat je bespaart op benzine kun je nu bijvoorbeeld steken in een goede onderhoudsbeurt of eventuele schade laten repareren. Met onderstaande tips kun je alvast zelf aan de slag.

Houd je auto schoon

Nu de lente is begonnen, is het ook weer tijd voor een voorjaarsschoonmaak. Van strooizout en vogelkak op je lak tot roestplekken op je dak. Ze maken je auto niet alleen erg vies, maar kunnen zelfs ernstige beschadigingen veroorzaken. Na een grondige schoonmaakbeurt kun je goed zien of de winter sporen heeft achtergelaten op je auto.

Rij je auto door de wasstraat of geef hem zelf een grondige schoonmaakbeurt. Zo heb je ook weer je dagelijkse lichaamsbeweging gehad.

Stappenplan voor schone autoruiten

Roest

Als je te lang wacht met het herstellen van een kras, kunnen er roestplekken ontstaan. Dan gaat het dus al snel van kwaad tot erger. Nu je je auto minder nodig hebt, kun je die ene kras of deuk mooi laten repareren.

TIP: Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij Deukendag. Op deze dag herstellen wij deukjes die niet groter zijn dan een twee euro muntstuk en waarbij de lak niet beschadigd is. En dit voor slechts € 40,- per deuk.

Parkeerschade

Je hebt je auto zo strak mogelijk ingeparkeerd, want je hoeft de komende tijd toch niet op pad. Maar vergeet niet dat andere automobilisten ook parkeerschade kunnen aanbrengen aan jouw auto. Enkele dingen waar je zelf op kunt letten:

• Parkeer achteruit in als dat mogelijk is.
• Klap je spiegels in
• Kies een ruime parkeerplek. Het liefst zonder auto’s naast je.
• Vermijd de parkeerplek op de hoek

Ruitenwissers

Begin dit jaar hebben jouw ruitenwissers overuren gedraaid met al die regen. Heb je al bekeken of ze nog in goede conditie zijn? Check hier of jouw ruitenwissers aan vervanging toe zijn en vul dan meteen even de ruitenwisservloeistof bij. 

Verlichting controleren

De juiste en optimale verlichting is belangrijk om zichtbaar te blijven in het verkeer. Heb je het idee dat je zicht niet meer optimaal is? Door ze te laten polijsten of anders af te stellen kun je weer veilig de weg op. Laat je koplampen even checken bij één van onze vestigingen. 

Vierkante banden

Als je auto te lang stilstaat, kan de ronde vorm permanent uit je banden verdwijnen. Geen ritjes op de planning de komende tijd? Pomp je banden dan eens goed op tot maximaal vier bar. Of zorg ervoor dat je af en toe een langere rit maakt. Dit is niet alleen goed voor je banden, maar ook de accu heeft tijd om weer bij te laden.

Bandenprofiel

Om straks niet direct een boete te ontvangen is het belangrijk om de profieldiepte van je banden te controleren. Dit kun je gelukkig heel simpel zelf doen

Ook nu staan wij staan voor je klaar. Klaar om je autoschade snel, vakkundig en vooral veilig te herstellen. Naast de RIVM aanbevolen maatregelen, nemen wij extra maatregelen om jullie zo goed en veilig mogelijk te helpen.